Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Eva Hornsveld pakt bronzen medaille in sterk judoveld. | Foto: pr
Eva Hornsveld pakt bronzen medaille in sterk judoveld. | Foto: pr (Foto: )

Judo Team Bollenstreek pakt prijs op groot judotoernooi

  Sport

Het judoteam Bollenstreek van sportschool Kaizen deed 11 en 12 januari mee aan het Matsuru Dutch Open Espoir, in Eindhoven.

Aan dit toernooi deden ruim 1700 judoka's mee uit twintig verschillende landen. "Dat het pittig zou worden voor onze judoka's was natuurlijk al van te voren bekend. Er werd de laatste tijd vooral getraind op hardheid in het vastpakken, doorzetten bij worpen en conditioneel diep durven gaan. Dit was terug te zien bij onze deelnemers", laat hoofdtrainer Johan Zagers weten.

"Bij de heren onder de 18 jaar kwamen onze judoka's net wat te kort. Soms was het gewoon domweg verschil in massa, en andere keren werden we helaas overklast. Ruben Naud Fernandez en Bas Verwer hadden de pech dat ze vrij licht in het gewicht zaten. Verwer: "Van onze trainer mogen wij niet afvallen vlak voor een toernooi. Uiteraard mogen wij wel proberen op een bepaald gewicht te blijven, maar zodra onze trainer het kantje boord gaat vinden moeten we van hem doorgroeien in het gewicht. Dit brengt af en toe risico's met zich mee dat we dan licht in het gewicht zijn."

Zagers: "Ik wil dat kinderen in hun groei geen problemen ondervinden met voeding. Zij hebben alle energie nodig om te groeien en te presteren op zowel sportgebied als op school en daar past geen afvallen bij. Zeker niet als ze zes keer per week trainen."

Verder bij de heren was Yannick Turk op de mat, hij liet sterk judo zien. Hij controleerde de wedstrijd goed, liet helaas een klein gaatje vallen en werd geworpen. Omdat de tegenstander niet in de halve finale kwam, was dit einde toernooi voor hem.

Bij de dames -18 moesten Isa Russchenberg en Myrthe Dekker als eersten de mat op. Myrthe begon sterk met een prachtige overwinning. In haar tweede wedstrijd kwam ze in de problemen en werd al snel geworpen. In haar herkansing kwam zeer sterk terug. Een onachtzaam moment bracht haar ten val en verloor ze haar partij. Isa begon heel sterk in het gevecht, zette helaas een worp net te vroeg in en kwam hierdoor verkeerd uit en werd direct afgestraft met een houdgreep..Eva Hornsveld trad pas later de mat op. Zagers: "Eva heeft vorige week een trainingstage in Linz gevolgd en daar hebben wij samen getraind op een nieuwe pakking en die was vandaag erg succesvol." Zelfs zo succesvol dat Eva uiteindelijk de bronzen medaille mocht omhangen.

Hornsveld weet zich hiermee ook te plaatsen voor het kwalificatietraject van de Judobond Nederland. Zij mag nu deelnemen aan European Cadet Cups: Europese toernooien waar alleen judoka's die, zich via de nationale selectie weten te plaatsen, aan mogen deelnemen.

Meer berichten