Afbeelding
Foto: pr

Koffie+ over Noordwijkerhout in de Tweede Wereldoorlog

donderdag 2 mei 2024 10:30 tot 12:00

Met 4 en 5 mei in aantocht geeft Abe Bader, voorzitter bij de stichting Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo), op 2 mei van 10.30 tot 12.00 uur tijdens de Koffie+ in de bibliotheek van Noordwijkerhout een lezing over Noordwijkerhout in de Tweede Wereldoorlog.

Aan de hand van een tijdlijn die begint in 1939 komen de gebeurtenissen die in Noordwijkerhout plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog aan bod; ervaringen van Noordwijkerhouters, verhalen van bewoners/medewerkers van Sancta Maria en St. Bavo, vliegvelden, evacuaties en de Atlantik Wall, onderduikers, het verzet en tot slot ook de gevolgen van deze periode. De lezing wordt uiteraard voorzien van foto’s en andere afbeeldingen.

Koffie+ is een gezellige koffieochtend, bedoeld om elkaar te ontmoeten gekoppeld aan een thema, workshop of andere activiteiten. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht en kan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek, www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Locatie