Pieter van Winsen opent zijn nieuwe voordeur. | Foto: pr
Pieter van Winsen opent zijn nieuwe voordeur. | Foto: pr

Feestelijke dag voor Padua en Noordwijkerhout

Algemeen

Op woensdagochtend 10 april werd weer een mijlpaal gevierd door Padua: de eerste bewoners van het Sint Paulusplantsoen in Noordwijkerhout kregen de sleutels van hun nieuwe woning overhandigd. Met wapperende vlaggen en blije gezichten verwelkomde de woningcorporatie zowel nieuwe bewoners als bewoners die hun wooncarrière binnen Padua voortzetten.

In de komende weken verhuurt Padua twintig gloednieuwe, duurzame sociale huurwoningen in deze straat en de Sint Aloysiuslaan. ‘We zijn enorm trots dat we opnieuw prachtige woningen aan onze voorraad kunnen toevoegen en daarmee bewoners gelukkig kunnen maken’, vertelt Stephanie Smeltink, woonconsulent bij Padua. 

Lokaal maatwerk

Een deel van deze woningen is toegekend via lokaal maatwerk, met voorrang voor huurders die een bestaande woning van Padua achterlieten. Dit beleid bevordert de doorstroming binnen het woningaanbod van Padua, doordat ook de vrijgekomen woningen opnieuw beschikbaar worden gesteld voor verhuur.
Gezien de huidige woningtekorten, zet Padua zich onverminderd in voor de nieuwbouw van meer woningen. Momenteel zijn er 18 woningen in aanbouw in De Zilk en worden er binnenkort nog eens 11 grondgebonden woningen en 25 appartementen op Landgoed in den Houte toegevoegd aan het woningaanbod.

Padua wenst alle nieuwe bewoners van het Sint Paulusplantsoen en de Sint Aloysiuslaan, evenals alle toekomstige bewoners van de woningen in aanbouw, veel woongeluk.

Uit de krant