Afbeelding
Foto: © Sandra Aartman Fotografie

Halve Marathon en GeZZinsloop bij Home Wizard Omloop

zondag 28 april 2024 0:00

Een halve marathon door de duinen en langs de bloeiende bollenvelden, kenners noemen het de mooiste Halve Marathon van de Bollenstreek. 

Geniet op zondag 28 april van de HomeWizard Omloop van Noordwijkerhout, georganiseerd door atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL). Of loop de vijf of tien kilometer langs de kleurrijke velden in het buitengebied van Noordwijkerhout en door het Hollands Duin.
Alle parcoursen zijn vernieuwd en de moeite waard. Nieuw dit jaar is de ‘GeZZinsloop.’

Het 28e Zorg & Zekerheid Circuit bestaat uit 9 wedstrijden. De HomeWizard Omloop van Noordwijkerhout is de één na laatste wedstrijd van het Circuit met een hardloopwedstrijd op de afstanden 5, 10 en 21,1 km en de 1 km GeZZinsloop.

Dit jaar zijn de parcoursen vernieuwd en verbeterd. De nieuwe route van de 5 km gaat over een geheel verhard parcours langs de in bloei staande. De 10 km hardlopen/wandelen tikt het strand bij de Langevelderslag aan en kent een verharde (schelpen) ondergrond door het duin. Bij de halve marathon (21 km) is er een uniek parcours door het bos en het Hollands Duin naar Noordwijk en de Langevelderslag.

Na afloop is er voor iedere deelnemer en vrijwilliger een plantje. Voor de podiumwinnaars zijn er geldprijzen. Voor meer informatie en inschrijving, zie de NSL website: https://www.av-nsl.nl/