Afbeelding
Foto: Els van der Hoek

Adviseur voor doorstromers

Algemeen

Christel Rotteveel is sinds 1 maart het nieuwe gezicht voor huurders die willen doorstromen binnen de gemeente Noordwijk. Zij heeft vaste inloopspreekuren in Noordwijk en Noordwijkerhout.

Als het inkomen of de (gezins)situatie verandert, willen huurders vaak wel verhuizen, maar lukt dat niet altijd. Vaak gaat het om ouderen die wel willen verhuizen, maar voor wie de drempel te hoog is. Zij vinden het bijvoorbeeld lastig om uit de buurt weg te gaan, of zien op tegen de verhuizing.

Hulp

De doorstroomadviseur helpt met advies en praktische hulp. Daarbij is aandacht voor eventuele emotionele en/of financiële drempels die een verhuizing in de weg kunnen staan. Zij ondersteunt niet alleen huurders van Stek en Padua, maar ook inwoners die nog geen huurder zijn maar wel willen doorstromen. Door het doorstromen komen er meer woningen beschikbaar voor gezinnen.

Christel is te bereiken via het algemene telefoonnummer van Stek, 0252-43 05 00 of via het contactformulier op de website van Stek. Ook is zij bereikbaar via het algemene telefoonnummer van Padua, 0252-34 31 00

Ze houdt ook inloopspreekuren: Iedere eerste vrijdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur bij boekhandel Van der Meer, De Keuvel 1. Iedere derde vrijdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur in Noordwijkerhout bij Brownies&downies. De eerste keer op die locatie is op vrijdag 19 april.

Bij dit spreekuur is ook Roy van Schie van Welzijn Noordwijk aanwezig. Bij hem kunnen inwoners terecht met vragen over buurtinitiatieven, lief- en leedstraten en andere welzijnsvragen.

Uit de krant