Witte Kerk | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Bollenpraat

Witte Kerk

  Column

Als de bezoekers op het bankje voor het VVV steevast aangeven dat hun favoriete plek in Noordwijkerhout de Witte Kerk is, dan moet dat toch wel wat bijzonders zijn. Zeker zij, die van ver komen of lang niet terug zijn geweest, geeft het weerzien een kick. Niet voor niets heeft de hele renovatie rondom de kerk de gemoederen danig bezig gehouden, het gaat iedereen aan!

Nu vooruit kijken. De tuin is groen en diverse kleine bolletjes zijn bijna uitgebloeid.

Tijd voor de activiteiten rond de Corso. Sinds de opening ervan op vrijdagavond gebeurt en de grote stoet tevens verlicht is, trekt het drommen mensen naar het dorp. Om al die bezoekers, die veelal een volle week in de streek verblijven, wat langer te plezieren is drie jaar geleden besloten om ook in de kerk een bloemenshow te organiseren. Het Flower Event was geboren. Ook dit jaar puilt het er weer uit van de bloemen. Van buiten, maar ook binnen is de kerk sowieso een pracht. Al zonder versiering daalt de geschiedenis op je neer als je er in staat.

Ook deze keer zijn de bloemen weer door lokale kwekers bijeen gebracht.

Wist u dat die zelfs in Italië, Spanje of Portugal telen? Tineke en Marleen steken alles met behulp van ervaren dames op. Nico neemt de mozaïeken en het kindercorso onder zijn hoede, wat kan er nog misgaan?

De opening van dit lentefeest gebeurt op woensdagmorgen door Henri de Jong, wethouder van, nu, Noordwijk.

Het corso wordt geopend door mijn meest favoriete (oud)voetballer van mijn meest favoriete club. Dit alles in hartje Noordwijkerhout: het feest is compleet.

Aad van Ruiten

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>