Afbeelding
Foto: PR

Werving jongeren voor jongerenraad

Algemeen

Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de jongerenraad van Welzijnskwartier voor jongeren in Katwijk, Noordwijk, Rijnsburg, Lisse, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Warmond en Hillegom.

Waar worden jongeren blij van? Wat maakt ze boos? Wat vinden ze frustrerend? Waar gaan ze harder voor lopen.? Waar komen ze hun bed niet voor uit? Welzijnskwartier hoort het graag van jongeren zelf. Speciaal voor hen is deze adviesraad opgericht. En die raad heeft snoeihard nieuwe jongens en meiden nodig met een mening. 

“Onze Jongerenraad bestaat uit zes jongens en meiden, tussen de 17 en 23 jaar. De raad adviseert de mensen van Welzijnskwartier over de onderwerpen die opgepakt moeten worden, de manier waarop die onderwerpen onder de aandacht moeten komen en hoe we jongeren bij die onderwerpen moeten betrekken. Onderwerpen waarover gesproken worden zijn bijvoorbeeld: eenzaamheid, genderdiscussies, lachgas, sexting op socials, overgewicht, jonge (Oekraïnse) vluchtelingen, handhaving en nog veel meer. Wellicht allemaal zware onderwerpen, maar de Jongerenraad is vooral ook leuk, gezellig en leerzaam.” 

Welzijnskwartier is een organisatie die zich inzet voor een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet en erbij hoort. Opdrachtgevers zijn gemeenten, scholen en verschillende (zorg)organisaties. De Jongerenraad komt 5 à 6 keer per jaar bij elkaar In Katwijk. Voor deelnemers uit Noordwijk, Lisse, Sassenheim, Voorhout, Warmond of Hillegom wordt vervoer geregeld als dan nodig is. 

Meer informatie: bel of app Marloes de Mooij via: 06 12102118. 

Uit de krant