Afbeelding
Foto: Willem Krol

Kindercultuurmaand van start

Algemeen

Wethouder Roberto ter Hark gaf vanochtend het startsein voor de tweede editie van de Noordwijk kindercultuurmaand, die met ingang van zaterdag 1 oktober van start gaat.

Na het succes van vorig jaar zijn er ook dit jaar de hele maand oktober heel veel leuke extra activiteiten voor kinderen bij de musea en culturele instellingen in de gemeente Noordwijk

Het startsein vond plaats in de Regenboogschool: onder begeleiding van DC Dance, voerden de kinderen van de Regenboogschool een feestelijke openingsdans uit. Kindercultuurcampagne De campagne ‘Ga je mee op reis’ is ontwikkeld door de gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing met als doel kinderen uit de gemeente Noordwijk en de regio kennis te laten maken met het culturele aanbod in Noordwijk en Noordwijkerhout en het aantal bezoekers te verhogen. 

De musea, culturele instellingen en verenigingen zijn enthousiast aangehaakt met veel leuke activiteiten en extra’s, zoals workshops en de mogelijkheid om kennis te maken met culturele Verenigingen Plattegrond.

Voor de kindercultuurcampagne worden diverse middelen ingezet, echt op de kinderen gericht. Zij worden uitgenodigd cultuur te gaan beleven en dat samen te ondernemen met hun ouders, grootouders of met wie ze willen. De basis is een prachtige plattegrond met daarop de musea en culturele instellingen aansprekend in beeld gebracht. Elk kind dat een van deze bezoekt, ontvangt daar een sticker. Met vier stickers op de plattegrond kunnen de kinderen naar VVV Noordwijkerhout of VVV Noordwijk om daar een verrassing op te halen. De Noordwijk kindercultuurmaand wordt onder de aandacht gebracht via A0 borden in Noordwijk en Noordwijkerhout, op de scholen en met een leuk filmpje op social media. De vernieuwde plattegrond is vanaf volgende week verkrijgbaar bij VVV Noordwijk en VVV Noordwijkerhout. Meer informatie over de verschillende activiteiten tijdens de Noordwijk kindercultuurmaand zijn te vinden op www.noordwijk.info/uitagenda.


Uit de krant