Jeffrey van der Geest was meer hardloper dan voetballer. | Foto: Trudy van den Berg

Van Nispen verliest ook van Soccer Boys

Sport Sport

Mocht Van Nispen vóór de wedstrijd tegen Soccer Boys nog hoop op behoud van een plaats in de 2e Klasse gehad hebben, dan was het na de wedstrijd deze illusie armer. Ook tegen het laaggeplaatste team uit Bleiswijk moest van Nispen het onderspit delven.

Door Tino de Groot

Direct na de aftrap waren het de gasten die het initiatief namen. Na ongeveer 25 minuten spelen kwam Van Nispen op achterstand. Een schitterende voorzet vanaf de rechtervleugel werd op even fraaie wijze binnen gekopt. De bal verdween onhoudbaar voor invaller- doelman Nathan Imthorn in de bovenhoek. Het probleem bij Van Nispen ligt het hele seizoen al in de voorhoede, waardoor Jeffrey Van Der Geest vaak als enige aanvaller moederziel alleen in de spits staat. Hij moet zich meer hardloper voelen dan voetballers, zoveel kilometers legt hij per wedstrijd af. Na een halfuur kwam Soccer Boys op 0-2. Vlak voor rust kwam er weer een beetje hoop in de Zilker harten toen Kars Davina uit een corner de aansluitingstreffer op zijn naam bracht. Het eerste kwartier na de rust was eigenlijk het beste gedeelte van de thuisclub. Men was in die fase duidelijke op zoek naar de gelijkmaker, maar tot echte kansen kwam dit lichte overwicht niet. De gasten hielpen vele kansen om zeep, mede door goed keeperswerk van Imthorn. Toen de derde goal een kwartier voor tijd eindelijk viel geloofden beide elftallen het wel. Met nog zeven wedstrijden te gaan is het bijna onmogelijk om degradatie te ontlopen. Uithuilen en opnieuw beginnen is voor volgend seizoen het devies.