Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>Alfons Morssink: &#39;Mensen moeten kunnen zien of het Gemeentebestuur doet.&#39;</p>

Alfons Morssink: 'Mensen moeten kunnen zien of het Gemeentebestuur doet.'

(Foto: Archief)
Politiek

Partij voor de Inwoners: burgers op de eerste plaats

Aan de komende Gemeenteraadverkiezingen in Noordwijk gaat een nieuwe, 100% lokale partij, deelnemen, de Partij voor de Inwoners. Lijsttrekker is Alfons Morssink: “De huidige kwaliteit van politiek en bestuur roept hard om verbetering.”

De Partij voor de Inwoners zet vol in op openheid in de besluitvorming. Alfons Morssink: “Mensen moeten kunnen zien of het Gemeentebestuur doet, waarvoor het is aangenomen.” Het belang van de eigen burgers dient voorop te staan. De openheid wordt versterkt met een nieuw middel: een referendumverordening naar Zwitsers model. In Zwitserland kunnen burgers zich regelmatig uitspreken over voorgestelde besluiten. Dat moet in Noordwijk ook. 

Gemeente voor iedereen

Die combinatie van openheid en directe inbreng door de burgergemeenschap gaat de gemeente veel goeds brengen. Alfons Morssink: “Types die altijd alles via achterkamertjes regelden, kunnen het straks wel vergeten. Want de gemeente wordt weer van iedereen.” 

Niets achter de schermen

De Partij voor de Inwoners wordt met raad en daad gesteund door Noordwijker Paul Brandjes, een projectontwikkelaar met belangen in de regio. De partij heeft de steun van Paul Brandjes geaccepteerd onder twee voorwaarden. Ten eerste, dat hij als lid in het bestuur van de partij gaat zitten. Want een partij die voor openheid is, moet ook duidelijk zijn. Niets achter de schermen. De andere voorwaarde is, dat een onderneming van de heer Brandjes geen enkel bouwproject aanvraagt of uitvoert in Noordwijk, zolang de Partij voor de Inwoners in de Gemeenteraad zit. Zo wordt belangenverstrengeling uitgesloten.

Open partijprogramma

Op dit moment is de partij nog bezig met de organisatorische opbouw. Het partijprogramma staat open voor aanvulling vanuit de inwoners. Alfons Morssink: “Inwoners met frisse ideeën voor een beter gemeentebestuur spreken wij graag.” Een mail hierover is welkom bij secretariaat@partijvoordeinwoners.nl

Meer berichten