Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Met de opbrengst van het online-event willen de Leidse studenten geld inzamelen voor een tweede ambulance die in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld wordt ingezet.
Met de opbrengst van het online-event willen de Leidse studenten geld inzamelen voor een tweede ambulance die in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld wordt ingezet. (Foto: pixabay)

Studenten uit de regio houden online-actie Zero to Hero

Studenten aan Hogeschool Leiden houden op 1 november het online evenement Zero To Hero om geld in te zamelen voor een extra ambulance voor in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Dit doen de Leidse studenten door onder meer een pubquiz, lezing en veiling te houden.

Met deze actie willen zij geld inzamelen voor een tweede ambulance voor in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld, Cox Bazar in Bangladesh. Met het geld dat de Leidse studenten ophalen tijdens dit online-evenement verdubbelen zij het aantal ambulances in het vluchtelingenkamp en daarmee de vervoercapaciteit voor ernstig zieke patiënten. Dit gebeurt in samenwerking met het goede doel Stichting Missie Verkeersmiddelen Actie (MIVA).
In het kamp Cox Bazar zitten ongeveer 1 miljoen vluchtelingen, voornamelijk Rohingya. Zij zijn gevlucht uit hun thuisland Myanmar vanwege hun ongeaccepteerde religie. Er is een groot tekort aan medische vervoer voor ernstig zieke patiënten. Dankzij de eerste ambulance die MIVA financierde met behulp van eerdere inzamelingsevenementen door Leidse studenten, zijn al duizenden mensen geholpen. Zo werd er een driejarig jongetje bijna blind. In het kamp zelf kon hij niet geholpen worden, maar dankzij de eerste ambulance kon hij naar het ziekenhuis 20 kilometer verderop voor een oogoperatie en kan hij nog steeds goed zien. Met een extra ambulance kan het goede doel MIVA nog meer mensen helpen.  

Aanmelden voor de livestream
Het evenement Zero To Hero vindt plaats op zondag 1 november van 15.30 tot 17.30 uur via een livestream op YouTube. Je kunt je aanmelden voor het evenement via https://forms.gle/ESepFN6MceMjRfgD7. Dan ontvang je 1 november een linkje naar de livestream. Voor updates over het evenement en het goede doel, kun je naar het Facebook-evenement gaan via https://www.facebook.com/events/352626652586048

Meer berichten