Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

Diploma-uitreiking anno 2020

De scholen zijn lange tijd dicht geweest en leerlingen kregen virtueel les. Maar... dit bijzondere schooljaar is nu afgesloten.

Bijzonder was het ook hier, in de rotonde van het Leeuwenhorst congrescentrum bij het gelijknamige Teijlingencollege waar vrijdag onder andere de geslaagde Havo leerlingen het felbegeerde papiertje konden ophalen. "We doen het op het Leeuwenhorst met een klas per keer," laat teamleider 4 en 5 Havo, Syd Riko weten. "Alle leerlingen mogen twee gasten per persoon meenemen en zitten dan samen in drietallen met afstand van elkaar. In de rotonde is er genoeg ruimte. De avond is verdeeld in sprekers( met een prominente rol voor de mentor) over de klas en het tekenen van de diploma's. Dat gebeurt als vanouds op het podium met een getuige van de school erbij. We sluiten het moment af in een andere zaal met een drankje en de volgende groep start op hetzelfde moment met een eigen ceremonie. Het benadert het echte gevoel en veel ouders, leerlingen en collega's zijn heel enthousiast."

De slagingspercentages op het Leeuwenhorstcollege waren dit jaar uitzonderlijk hoog: 100% op mavo, 99% op de havo en 100% op het vwo.

Meer berichten