Wendy Verkleij beoogde nieuwe burgemeester | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
| Foto: Twitter
| Foto: Twitter

Wendy Verkleij beoogde nieuwe burgemeester

Gisteravond heeft de gemeenteraad in een speciale zitting bekend gemaakt wie wordt voorgedragen als de nieuwe kroonbenoemde burgemeester van Noordwijk.

Uit de negentien sollicitanten, waaronder vijf vrouwen, koos de vertrouwenscommissie Wendy Verkleij-Eimers (56). Verkleij is sinds januari 2015 burgemeester (VVD) van het Noord-Hollandse Uitgeest. Deze plaats heeft als gemene deler met Noordwijk de waterrecreatie en zelfs de Blauwe Vlag. 

Voorzitter Taetske Visser-Danser van de vertrouwenscommissie noemt Wendy Verkleij een 'een verbinder met humor'.

De beoogde burgemeester is afkomstig uit Reeuwijk. Bij de fusie van Reeuwijk met Bodegraven trad zij aan als wethouder van de nieuw gevormde partij Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk. Deze ervaring met een fusiegemeente kan dus goed te pas komen in Noordwijk.

Commissaris van de koning Jaap Smit zal een advies afgeven dat, samen met een aanbeveling, naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gezonden wordt. Na een laatste screening zal koning Willem Alexander haar benoemen bij koninklijk besluit. Hierna zal Verkleij aantreden per 27 januari.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>