Een hattrick voor spits Felitciano Zschusschen. | Foto: Albert ten Hove, Orange Pictures.

VVSB pakt door hattrick Zschusschen toch nog een punt bij SteDoCo

Sport

voetbal ♦ Lange tijd leek het erop dat VVSB op haar 88ste verjaardag een nederlaag zou lijden. Na een kwartier stond SteDoCo al met 2-0 voor, waarna de thuisploeg in de tweede helft ook nog op 3-0 kwam. Een klein half uur voor tijd schoot Felitciano Zschusschen wat licht in de duisternis. Met nog twee doelpunten in de slotfase en dus een officiële hattrick voor de spits knokte de Noordwijkerhouters zich terug naar een 3-3 eindstand.

Door Stefan van den Burg

SteDoCo opende zeer voortvarend en had binnen vijf minuten al het eerste doelpunt op het scorebord genoteerd.

Kyle Doesburg kon de bal voorgeven op de geheel vrijstaande Vincent Verheul, voor wie het een koud kunstje was om de doelman van VVSB te verschalken. Tien minuten later was een identieke actie ook goed voor de 2-0. Nu was het Joran Schröder die de bal voor het doel gaf en was het Doesburg die van dichtbij binnen tikte. Was VVSB dan helemaal kansloos in het eerste bedrijf? Nee, SteDoCo mocht in de handen knijpen met doelman Mark Smith. Nog voor de 2-0 tikte de doelman een strak aangesneden vrije trap van Frans van Niel uit de kruising. Ook de pogingen van Tom Kok werden gepareerd door de doelman van de thuisploeg. Zijn collega aan de andere kant; Ruben Valk; had ook een aantal fraaie reddingen in huis om de score voor rust niet al verder op te laten lopen.

Trainer Eric Meijers was nog voor de rust door al zijn wissels heen. Na de dubbele tactische wissel na een half uur, moest ook aanvoerder Frans van Niel met een blessure het veld verlaten. Toch resulteerde dit nog niet in een schokeffect. Integendeel, in de tweede helft werd de score ook nog 3-0 door Benjamin van Wanrooij.

Toch bleef VVSB wel de aanval zoeken en kwam de 3-1 in de 62e minuut op het scorebord. Invaller Loyd van der Wilden had een perfecte voorzet in huis. De bal kwam panklaar op het hoofd van Felitciano Zschusschen die eindelijk doelman Smith kon verschalken. VVSB ging verder op zoek naar de aansluitingstreffer, maar gaf hierdoor wel wat ruimte weg achterin. De thuisploeg kwam er bij vlagen gevaarlijk uit, maar kon geen doel treffen.

VVSB trof nog wel doel. Het was opnieuw Zschusschen die scoorde en zo de spanning in de wedstrijd volledig terug bracht. Vijf minuten voor tijd bekroonde de spits zijn wedstrijd met zijn derde, door de afgeslagen bal kiezelhard in de touwen te jagen.

Zo zorgde Zschusschen er met een glaszuivere hattrick ervoor dat de 88e verjaardag van VVSB niet in mineur eindigde.

Scoreverloop en opstelling

SteDoCo – VVSB 3-3: 5. Verheul 1-0, 15. Doesburg 2-0, 54. Van Wanrooij 3-0, 62. Zschusschen 3-1, 82. Zschusschen 3-2, 85. Zschusschen 3-3.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Ties Evers, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief (28. Loyd van der Wilden); Tom Kok (28. Tim de Rijk), Glenn van Geldorp, Frans van Niel (45. Yannick Bouw); Lulinho Martins, Felitciano Zschusschen.