Met Volledig Pakket Thuis (VPT) kunnen mensen langer thuis blijven wonen.| Foto: pr./Buro JP
Met Volledig Pakket Thuis (VPT) kunnen mensen langer thuis blijven wonen.| Foto: pr./Buro JP Foto: Buro JP

Zolang mogelijk zelfstandig in eigen huis met VPT

Algemeen

zorg • Mensen die langdurig intensieve zorg nodig hebben, komen in aanmerking voor een indicatie voor zorg met verblijf vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Op donderdagochtend 13 december is een informatieochtend in Munnekweij.

Ze kunnen ervoor kiezen om in een woonzorgcentrum/verpleeghuis zoals Topaz Munnekeweij te gaan wonen, maar het is ook mogelijk om thuis te blijven wonen en daar alle zorg te ontvangen die ze in Munnekeweij ook zouden krijgen. Dat heet Volledig Pakket Thuis (VPT) of verpleeghuiszorg aan huis. Het grote voordeel van VPT is dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven en dat cliënten en/of hun mantelzorgers nog maar met één organisatie te maken hebben die alle zorg thuis regelt in plaats van meerdere organisaties.

Op donderdag 13 december van 10.00 tot 12.00 uur houdt Topaz Munnekeweij een informatiebijeenkomst over het Volledig Pakket Thuis in de Tuinkamer. Tijdens deze bijeenkomsten geven de zorgadviseur en teamleider uitleg over wat Volledig Pakket Thuis precies inhoudt, welke zorgdiensten er wel of niet onder vallen, aan welke eisen cliënten moeten voldoen om hiervoor in aanmerking te komen en er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Belangstellenden hoeven zich niet van te voren aan te melden. Meer informatie staat op www.topaz.nl/vpt. | Foto: pr./Buro JP

Uit de krant