Afbeelding

Mooie winst op de Uien

Sport

voetbal n VVSB heeft thuis met 3-1 gewonnen van Rijnsburgse Boys. In een niet altijd even goede, maar wel aantrekkelijke wedstrijd toonden de VVSB'ers zich het meest effectief voor de goal. Door de derde overwinning op rij stijgt VVSB naar de achtste plek op de ranglijst

De bezoekers uit Rijnsburg begonnen fanatiek aan het duel. Na amper vijf minuten testte verdediger Masies Artien de vuisten van Ruben Valk. De VVSB-doelman kon de pegel van buiten de zestien met z'n vuisten wegwerken.

Het bleek echter niet het sein voor de Rijnsburgers om de teugels nog wat strakker aan te trekken. Na de flitsende openingsfase van de nummer drie van de ranglijst kwam het duel wat meer in evenwicht. VVSB werd wat meer aan de bal gelaten, zonder dat de Noordwijkerhouters echt gevaarlijk konden worden via combinatiespel. De eerste kans voor de thuisploeg kwam tot stand via een individuele actie van Mo El Osrouti.

VVSB werd naarmate de wedstrijd steeds wat sterker. Na ruim een half uur voetbal kwamen de paars-gelen op een 1-0 voorsprong. Hidde Prijs liet Tommie Bekooij de bal rustig voorgeven. Z'n voorzet belandde panklaar op het hoofd van Tim de Rijk die hoger sprong dan Roderick Gielisse. De middenvelder kopte tegendraads in, doelman Richard van Nieuwkoop kansloos latend.

Voor rust werden de bezoekers alleen nog een keer gevaarlijk via een volley van Joël Tillema. De aanvallende middenvelder schoot de afvallende bal maar rakelings over de Noordwijkerhoutse lat.

De tweede helft begon identiek aan de eerste. Met de wetenschap van de 1-0 achterstand begonnen de Rijnsburgers opnieuw beter. VVSB werd langzamerhand op eigen helft teruggedrongen. Uitgerekend ex-VVSB-er Maikey Parami was met een schot in de zestien meter als eerste dichtbij de gelijkmaker.

De grootste kans kwam echter op naam van verdediger Hidde Prijs. De nummer vier van Rijnsburgers Boys kopte redelijk vrijstaand uit een corner naast. Rijnsburg hield de druk op de Noordwijkerhoutse goal, maar de ploeg mistte het vernuft en creativiteit om het overwicht uit te drukken in goals.

VVSB toonde z'n effectiviteit wel. In de tegenstoot werd een voorzet van Richelo Fecunda door Tommy Bekooij gepromoveerd tot een goal.

De bezoekers rechtte na de 2-0 nog één keer hun rug en kregen misschien ook wel de goal die ze verdiende. Verdediger Artien schoot wat gelukkig binnen. Zijn schot van buiten de 16 werd van richting veranderd. Daarmee was doelman Valk wel kansloos op het schot. Rijnsburg bleef jagen op de gelijkmaker. Met vereende krachten schopte de verdedigers elke afvallende bal terug de middenlijn over.

In de absolute slotfase zorgde Loyd van der Wilden in de tegenstoot voor de beslissende 3-1. Het ging niet makkelijk voor VVSB, maar op vechtlust en met een flinke dosis effectiviteit toonden de paars-gelen zich de meerdere van de Uien.