Afbeelding

Raadhuis of geen raadhuis

Politiek

onderkomen ♦ Op de persconferentie van 5 december kwamen opnieuw vragen over het nieuwe raadhuis. Pas na het vaststellen van een fusie-visie willen de gemeenten praten over een onderkomen. Rond 15 januari zal dat zijn. In de werkgroep die zich buigt over deze raadhuiskwestie wijzen alle neuzen nog een andere kant op.

Door Piet de Boer

De voorgenomen nieuwe manier van werken in het nieuwe Noordwijk bepaalt hoe het raadhuis eruit gaat zien. Maar ook de ambtenaren moeten goed kunnen werken. De politieke Werkgroep Huisvesting werkt daarom samen met de ambtelijke Werkgroep Huisvesting.

Vier verschillende opties

Er zijn vier opties. Ambtenaren worden gehuisvest aan de Goohorstlaan of in de twee bestaande raadhuizen. Nieuwbouw is een optie maar ook Noordwijk kan een gemeente zonder raadhuis worden. 'Die optie kan nog worden toegevoegd', staat in de werkgroepnotulen van 15 november. Vreemd is dat zowel Noordwijk als Noordwijkerhout al dit jaar een visie geschreven hebben. Na de beslissing te fuseren is Noordwijk een onderzoek gestart en heeft Noordwijkerhout een visie opgesteld.

Grens van beide gemeenten

Die zijn nu binnen een week in elkaar geschoven en op 24 november besproken in de werkgroep. De feitelijke uitgangspunten zijn: hoe gaan we werken, wat willen we uitstralen en hoeveel werkplekken hebben we nodig in het raadhuis?

De uitstraling van het gebouw aan de Goohorstlaan (Noordwijk) is nu niet echt groots of representatief te noemen. Het ligt wel op de grens van beide gemeenten. Een pluspunt. Volgens enkele werkgroepsleden gaat de grijze voorgevel eruit, mocht deze locatie de eindstreep halen. Maar alle andere opties staan ook nog open. De beslissing valt waarschijnlijk op de vergadering van de werkgroep Huisvesting op maandag 11 december, na het ter perse gaan van deze krant. Dat is op het nippertje, want een dag later moet 'de visie gereed zijn', staat in de notulen. De werkgroep vergadert achter gesloten deuren.

Uit de krant