Afbeelding
Foto: PR

Allerzielen: 'herderdenken omdat ik je mis'

Geloof & Religie

Met Allerzielen gedenken mensen over de hele wereld de overledenen. Om kinderen en volwassenen de gelegenheid te bieden dit op hun eigen manier te doen, zijn er in de Sint Victorkern op 2 november twee bijeenkomsten.

In het Victorhuis is er van 18.30 tot circa 19.15 uur een Allerzielen gedenkdienst voor en door kinderen tot rond de leeftijd van 12 jaar. Zij herdenken met eigen teksten, gedichten, foto's een dierbaar iemand of, dat mag ook, een overleden (huis)dier. Hun ouders zijn uiteraard ook van welkom. Het kinderkoor van de Sint Victorkerk zorgt voor de muzikale omlijsting. Teksten en foto's kunnen tot 31 oktober worden ingestuurd naar kinderkoorst.victor@hotmail.com. De woord- en gebedsdienst (thema: 'In liefde verbonden') begint om 19.00 uur in de Sint Victorkerk. Aan de hand van verhalen, gedichten en muziek wordt stil gestaan bij de pijn van verlies, maar ook de troost die mensen putten uit de verbindende kracht van de liefde.

Er is speciale aandacht voor degenen van wie dit jaar in de Sint Victorkerk afscheid werd genomen. Na het zegenen van de graven en de urnenmuur is gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de Sint Victorkerk.

Voorganger is pastor Peter Owel, muzikale medewerking wordt verleend door het duo 'In Verwondering'.

Uit de krant