Het theatergezelschap MuBo. | Foto: pr
Het theatergezelschap MuBo. | Foto: pr

Lokale talenten spelen MuBo musical

Verenigingen

MuBo speelt 20 en 21 oktober, en 10 en 11 november het indrukwekkende Chess in lokale theaters. Het eerste weekend is de voorstelling te zien in Ins Blau in Leiden en drie weken later in Het Forum van het Teylingen College in Noordwijkerhout.

Anita Alkemade en Jordi Kerkum, beiden woonachtig in Lisse, nemen twee van de hoofdrollen (Florence Vassy en Anatoly Sergievsky) op zich in dit liefdesverhaal dat zich afspeelt ten tijde van de Koude Oorlog en begint bij een wereldkampioenschap schaken. Over haar rol zegt Alkemade: "Florence, de secondant van Amerikaanse schaakgrootmeester Freddie Trumper is een sterke, intelligente en moderne vrouw met een passie voor het schaakspel. Wat betreft haar kijk op het spel vindt ze haar gelijke in Anatoly". Kerkum vult aan: "Hij is een briljante, Russische schaker die door de Sovjet-Unie begin jaren '80 flink in de gaten gehouden, gemanipuleerd en onder druk gezet wordt om de wereldtitel van de Amerikanen terug te pakken. Desondanks tracht hij steeds voor ogen te houden wat voor hem het belangrijkste is: het schaken. Hij neemt uiteindelijk een beslissing die vergaande gevolgen heeft voor alle betrokkenen."

Alkemade vertelt dat dit een 'kleine productie' van MuBo betreft welke zonder subsidies tot stand moet komen en waarbij de deelnemers in zeer korte tijd ongelofelijk intensief hebben gerepeteerd om zich de ingewikkelde materie eigen te maken. "MuBO is een hele hechte club waarin iedereen welkom is", zegt Kerkum. "Het voelt als familie en ik geloof heel erg in de MuBo-filosofie van theater maken. Iedereen mag meedoen, als je er maar keihard voor gaat! Onder de bezielende leiding van artistiek leider Hans Hollander vinden we samen zo'n voorstelling opnieuw uit."

Kaarten voor 20 en 21 oktober (Ins Blau, Leiden), en 10 en 11 november (Forum van het Teylingen College, Noordwijkerhout) zijn verkrijgbaar via www.stichtingmubo.nl.

Uit de krant