Kim en Lisa komen graag nog eens terug. (Foto: PR)
Kim en Lisa komen graag nog eens terug. (Foto: PR)

Bakkie met...

Human Interest Een bakkie met...

Bij de VVV werken vrijwilligers die bezoekers van informatie voorzien over wat er hier en in de regio te doen is. In deze rubriek mogen zij zelf vertellen wat ze van ons dorp vinden. Wat raden ze aan en waarom? Wat is zeker een bezoekje waard? Onder het genot van een bakkie koffie praten we de deze week met: Kim (l) en Lisa (r)

Beiden werken bij de woongroep van mensen met een verstandelijke beperking 'Diakonisches werk woongroep' in Recklinghausen. Leeftijd: 28 en 23 jaar. Tijdstip: donderdag 8 juni rond het middaguur

Waar komt u vandaan?

Wij komen uit Recklinghausen, dat is in het Roergebied in Duitsland. We zijn hier met een 8 mensen uit een woongroep van mensen met een verstandelijke beperking. 8 gehandicapten en 3 begeleiders. We gaan elk jaar 1 week met elkaar op vakantie. De bewoners mogen kiezen waar ze naar toe willen, en wij, de begeleiders zoeken een geschikte accommodatie.
Zo zijn we vorig jaar naar Mallorca geweest en dit jaar wilden we naar het strand in Nederland! We hebben heel wat afgezocht en eigenlijk wilden we met Pinksteren gaan; ja toen was alles natuurlijk vol. We hebben voor Landal Dunimar gekozen en het bevalt ons heel goed.

Wat brengt u hier (in de VVV)?

We komen hier wat leuke souvenirs en ansichtkaarten uitzoeken. Ook veel informatie over wat er allemaal te doen is, vinden we hier!

Wat vindt u van Noordwijkerhout?

Het is hier een hele mooie omgeving. Het is lekker rustig en ook huiselijk. Precies goed voor onze groep.

Welke folders heeft u meegenomen?

We hebben het boekje I love Noordwijkerhout mee genomen. Zo kunnen we wellicht voor volgend jaar weer een locatie uitzoeken. En dan informatie over het Tikibad.

Wat bent u van plan om te gaan zien/doen?

We gaan zeker naar Duinrell, we hebben hier zojuist entreetickets met korting gekocht voor het park en het zwembad. Daar gaan we dus een hele dag van maken. Ook willen we nog naar het Strand en misschien gaan we nog een keer Bowlen.

Komt u nog eens terug?

Ja zeker. Volgend jaar?

Uit de krant