Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Schuldvraag

Column Uit de Raadzaal

Na de herten, zijn het nu de mollen, die Noordwijkerhout 'binnen trekken'. Menig grasveld vertoont vele molshopen en gelet op de molshopen langs de Herenweg en N206 vinden zij de weg naar De Zilk en de bollenvelden.

De toestroom is wel te begrijpen, want de dierenvriend bij uitstek, Marianne Thiemen, lacht ze uitnodigend toe vanaf een reclameposter bij de ingang van ons dorp, komende vanuit Noordwijk. Tijdens de R&W commissievergadering vroeg Piet Pennings, CDA, aandacht voor wat een plaag dreigt te worden en schadelijk voor de bollen. Hij had over het mollenprobleem al per email contact gehad met Marischa Kip, lid van de provinciale staten van Zuid-Holland voor het CDA. Zij antwoordde Piet dat middels de woordvoerder zijn vragen waren opgepakt en doorgezet naar de ambtelijke organisatie. Het zal toch niet gaan gebeuren dat, nadat de aanwezigheid van de mus en zandhagadis, de woningbouw in De Zilk, woonwijk het Zilt, een jaar vertraging oploopt, de mol nu ook nog eens voor vertaging kan gaan zorgen?

De commissieleden van R&W en SAM mochten zich uitspreken over het voorstel van B&W betreffende de reorganisatie van ons sportpark. Zij hadden nog al wat opmerkingen en vooral de mogelijke geluidsoverlast voor de wijk de Boekhorst kwam aan de orde. Waarom niet de minder geluid veroorzakende velden verplaatsen richting de woonwijk? vroegen de commissieleden en vooral Leon Floor zich af. Een beetje merkwaardig antwoord van de wethouder: "Uw voorstel zou betekenen dat de hele indeling opnieuw moet worden ingevuld. Dat kan, maar betekent wel dat de hele renovatie een jaar opschuift."

Niet doen dus. Ook de burgers krijgen nog gelegenheid zienswijzen in te brengen, maar ook hiervoor waarschuwde Bilars : "Uw zienswijzen kunnen wel eens voor een jaar vertraging zorgen".

Piet Pennings vroeg zich af of al voldaan was aan de flora- en fauawet. Dat gaat nog gebeuren. De tijd is krap. Straks zijn het vogels, de zandhagadissen en de burgers, die zienswijzen hebben ingediend, die de schuld krijgen dat de uitvoering van de reconstructie van ons sportpark een jaar vetraging oploopt, de schuld. Iemand moet de schuld krijgen, maar zeker niet het college en onze ambtenaren.

Nou ja...

Jacques Looijsteijn

Uit de krant