Loungefest 2019: topevenement aan Comomeer opnieuw groots opgezet | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
De beelden van vorig jaar spreken voor zich. | Foto's: Willem Spaan
De beelden van vorig jaar spreken voor zich. | Foto's: Willem Spaan

Loungefest 2019: topevenement aan Comomeer opnieuw groots opgezet

  Activiteiten

Noordwijkerhout ♦ Het Loungefest viert 19 en 20 juli haar 7-jarig bestaan. Dit unieke festival, georganiseerd door Stichting NYCE, trok vorig jaar op beide dagen een record aantal bezoekers.

Door Caroline Spaans

Stichting NYCE is in 2012 opgericht door een vriendengroep uit Noordwijkerhout. Het unieke aan de stichting is dat de bestuurders geen enkele vorm van financiële beloning ontvangen en de verdiensten worden alleen uitgegeven aan het festival. De organisatie bestaat momenteel uit 18 leden en kan ieder jaar rekenen op de onmisbare hulp van zo'n 250 vrijwilligers.

Primeur

Primeur op dit Loungefest: het optreden van een tweetal bands met allemaal lokale muzikanten: Amraohs: Een band die is ontstaan uit een voorliefde van Shoarma. Het genre is shoarmadellic reggae. Met een hoop energie en nog meer keyboards maakt de frontman Mike Techie het tot een bombastische shoarma reggae show. Maar ook het zes man sterke Fruta Marrón. Deze laatste band combineert Colombiaanse cumbia met manische percussie, 'geflipte' gitaren en een pompende drumcomputer. De jongens komen allemaal uit de regio Noordwijk(erhout). Ben Wilson, een van de organisatoren: "De bands bestaan uit een collectief van vrienden die de stoute muziekschoenen hebben aangetrokken en hebben voorgenomen: wij gaan optreden op het Loungefest. Ze zijn als een jekko gaan oefenen een half jaar lang en wat blijkt? Het klinkt gewoon hartstikke goed!"

Programma

Het Oosterduinse-Como-meer is vrijdag 19 en zaterdag 20 juli de perfecte plek voor muziekliefhebbers: vrijdag om 17.00 uur is de kick-off met een jammsessie waarna om 20.00 uur de lokale band Fruta Marrón zorgt voor zomers muziekspektakel. Afsluiter op de vrijdag is festivalbeest De Likt. Een show van jewelste!

Zaterdag begint het festival om 13.00 met onder andere optredens van De Dynamite Blues Band.

Op het hoofdpodium staat zaterdag onder meer Che Sudaka: een Argentijns/Colombiaanse mix die inmiddels wereldwijde faam heeft met een slordige 1500 shows in 45 landen! Headliner Shantel and the bucovina orchestra is een band waar niemand omheen kan. Een must-see dit jaar! Een woeste mix van polka en klezmer, doet Loungefest 2019 ontploffen. Vanaf Lake Disco de Rotterdamse dj David Vunk een cultheld, maakt het muzikale circus compleet.

Sideshow

Naast de brede muzikale programmering valt er ook genoeg te proeven op het foodcourt, dat voorzien is van vele foodtrucks. De randprogrammering is ook dit jaar verder uitgebreid. Bezoekers kunnen dit keer bijvoorbeeld een tattoo laten zetten en LF'19 bij de jongens van Burning Heart Tattoo laten vereeuwigen.

Tickets

Ieder jaar wordt de concurrentie aangegaan met de grotere commerciële festivals door de prijzen laag te houden, maar niet in te leveren in kwaliteit op het gebied van productie, line-up en locatie. Het festival bestaat uit verschillende podia voor live muziek, dj's en andere artiesten Een combiticket voor beide dagen kost 27,50 euro, kinderen jonger dan 12 mogen gratis het terrein op. Kaartjes zijn in de voorverkoop te koop bij de vvv of via www.loungefest.nl. De verkoop gaat snel en er is een limit aan het aantal bezoekers, dus wees er snel bij!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>