Festalval 1: Groots Fusiefestival voor alle leeftijden | Noordwijkerhoutsweekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: samsung

Festalval 1: Groots Fusiefestival voor alle leeftijden

  Activiteiten

De Schelft staat zaterdag 24 en zondag 25 november in het teken van FESTIVAL 1 en wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een festivalterrein.

Het festival staat in het teken van het verenigingsleven van de nieuwe gemeente groot Noordwijk. Diverse verenigingen en stichtingen uit Noordwijk, de Zilk en Noordwijkerhout verzorgen tijdens dit weekend optredens. Op het hoofdpodium zullen doorlopend verschillende, optredens te zien zijn. In de omringende tenten die tevens in de Schelft te vinden zijn, zijn er kleinere optredens of workshops zoals een tent met 'Silent disco' en een workshop 'lachyoga'. Deelname is gratis.


Zaterdag 24 november

De zaterdagmiddag is gereserveerd voor de senioren. Iedereen boven de 65 jaar is welkom om in de grote zaal te genieten van een feestelijk en gevarieerd programma. Er zijn optredens van verschillende koren, een orkest en Barry Olivier met een goochelshow. Kaartjes voor deze middag zijn verkrijgbaar bij Vink Multimedia in Noordwijkerhout, Bakkerij Pompe in de Zilk en Reisbureau de Haan in Noordwijk.

De zaterdagavond is voor alle 18 plussers met optredens van verenigingen van de vier deelgemeenten: muziek van Jeanne d'Arc, theater van Theaterhuis Noordwijk en ook op deze avond geen goochelshow van Barry Olivier. De avond wordt afgesloten door de twee bands 'Nightlife' en 'the X-plosions'.


Zondag 25 november

De start van zondagmiddag is speciaal gereserveerd voor de kinderen. Vanaf 13.00 uur is er voor de kinderen tot en met groep 5 een groot sinterklaasfeest met optredens van het kinderkoor Sint Victor, de Dansmaarpietjes en de voorstelling Het Cadeau voor Sinterklaas. Voor de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 wordt door de zwemvereniging Noordwijkerhout een gevarieerd programma georganiseerd in het zwembad (zwemdiploma verplicht).

Kaartjes kosten 2 euro en zijn verkrijgbaar bij Vink Multimedia in Noordwijkerhout, Bakkerij Pompe in de Zilk en Reisbureau de Haan in Noordwijk.

Paalzitten is terug

In het weekend van 24 en 25 november aanstaande, tijdens Festival 1, komt Paalzitten terug. Het is 30 jaar terug dat Paalzitten voor het laatst werd georganiseerd in het Comomeer (Oosterduinse Meer) in Noordwijkerhout. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de festiviteiten die plaatsvonden rondom de palen, waarop de deelnemers probeerde op te blijven zitten. Een zware wedstrijd voor de paalzitters. Op een houten plaat, een paar meter boven het water, zo lang mogelijk blijven zitten. Een toilettent voor de hoognodige behoefte, masseurs om de bloeddoorstroming te bevorderen. Veel toeschouwers en activiteiten om de paalzitters wakker te houden. Premies die werden gegeven aan de zitters.

Het komt terug in de Schelft: er worden vier palen neergezet, waar bij toerbeurt op gezeten kan worden voor een uur. Hoog boven het publiek, om de zaal goed te kunnen overzien. Er is totaal plek voor veertig paalzitters. Wie wil? Opgeven kan via: festivaleen@gmail.com. Uiterlijk 18 november krijgen de gelukkigen meer informatie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>