Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Geen nieuws?

Column

Rond het Pesthuis wordt de grond schoongemaakt. Momenteel wordt er druk vergaderd hoe nu verder. Er is een plan ontwikkeld, zelfs afspraken gemaakt, maar omdat alles zoveel tijd nodig had om tot een besluit te komen, zijn die gemaakte afspraken vervallen. Het is nu onder leiding van Alfons Morssink dat er nieuwe plannen op stapel staan. Er is echter een probleem. De gegadigden voor gebruik van het Pesthuis en de gewenste uitbreiding van het Pesthuis, hebben geen geld. De kosten zijn geraamd op één miljoen. Nu kennen we Alfons Morsink als een ras-optimist en ook in dit geval. Die één miljoen komt er wel, meent hij. Onze premier merkte eens op, doelend op wethouder Morsinks, 'zulke mensen zouden we meer moeten hebben'.

Voorlopig wordt er alleen nog maar gepraat en beloften gedaan. Onder andere over het opknappen van de Engelse tuin. Zal de tijd weer terugkomen dat bruidsparen hier hun huwelijksreportage maken op het bruggetje en voor de waterval of onder en te midden van prachtige beplanting en bomen? Waar die één miljoen op is gebaseerd? Verwaarlozing en vandalisme hebben de Engelse tuin tot een puinhoop gemaakt. Één miljoen en een zeer optimistische Morssink zullen er een hele klus aan hebben. Een leuk item voor het verkiezingsprogramma van een politieke partij.

Veel nieuws is er niet. Nieuwe plannen worden niet meer ontwikkeld, staan ook niet meer op de rol. Althans geen grootse plannen. Noordwijk wil nog een grote woningbouwplan ontwikkelen. De toekomstige gemeente Noordwijk kent al een groots woningbouwcomplex op het Bavo-terrein, 650 woningen waarvoor, nog dit jaar, inschrijving open staat. Na tweede Pinksterdag staan ons voorlopig geen extra vrije dagen te wachten en kunnen de werkzaamheden rond de Witte Kerk zonder extra onderbreking aangepakt worden.

Voorlopig zit er nog niet veel vaart in. Het is zo te merken nog steeds 'passen en meten'. Problemen voor de vestiging van een horecagelegenheid. Valt net buiten het geldende bestemmingplan. Een bestemmingsplan even wijzigen denk je dan, maar dat is geen eenvoudige zaak. Niks mis mee, maar de horecavestiging zou wel passen in de centrumvisie. 1 januari 2019 is de fusie een feit, maar het zal nog wel een paar jaar duren eer alles echt gestroomlijnd loopt.

Jacques Looijestijn

Uit de krant