Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

Jongeren ontwerpen mondkapjes voor middelbare scholieren en hun docenten

Woensdag werden er bijna 3000 stoere mondkapjes verspreid op de twee middelbare scholen en Jongerenwerk Welzijnskwartier in de gemeente Noordwijk. De mondkapjes werden ontworpen door zeven creatieve jongeren geselecteerd via Youngpwr.nl en Welzijnskwartier. Wethouder Roberto ter Hark had deeer om op woensdag 28 oktober de eerste mondkapjes uit te delen op het Northgo College. Wethouder Sjaak van den Berg bezorgde aansluitend de bijzondere mondkapjes op het Teylingen College Leeuwenhorst.

Sinds maandag 26 oktober is het dragen van mondkapjes op middelbare scholen verplicht. Vanuit Youngpwr, Welzijnskwartier en de gemeente Noordwijk ontstond het idee om dit positief te benaderen en jongeren meer te betrekken bij dit soort coronamaatregelen en verplichtingen. Youngpwr liet leerlingen van beiden scholen zelf een mondkapje ontwerpen waar zij “best gezien mee willen worden”. Uit zo’n twintig verschillende ontwerpen werden uiteindelijk vijf mondkapjes uitgekozen en gedrukt. Ook voor de leraren werd een speciaalmondkapje in dezelfde stijl ontworpen. 

Jongeren betrekken

De mondkapjes werden gesponsord door de gemeente Noordwijk in samenwerking met Youngpwr.nl Het Northgo College en het Teylingen College Leeuwenhorst zijn erg blij met het initiatief. Betrokken docent Harry Mulder van het Northgo College: “Door jongeren te betrekken bij de coronamaatregelen is er meer bereidwilligheid en begrip. Dat is enorm belangrijk.”

Cees Slats, rector bij het Teylingen College Leeuwenhorst: “Komende periode bekijken we samen met de leerlingen, Youngpwr en de gemeente wat we nog meer kunnen doen om jongeren mede-eigenaar te maken van de uitdaging om het aantal coronabesmettingen te verminderen. Goede ideeën zijn altijd welkom.”

Suzan Schouten, oprichter van Youngpwr.nl: “Youngpwr zet zich in om alle jongeren een succesvolle start te geven in een bijbaan, stage of als zelfstandig ondernemer. Via kennis of leerzame werkervaring zoals ditproject: het ontwerpen van mondkapjes en het maken van een promotiecampagne.

Mondkapjes voor ouderen en eenzamen.

Wethouder Roberto ter Hark: “Komende week gaan de jonge ontwerpers nog een stapje verder en gaan zij aan de slag met een mondkapjes ontwerp voor de ouderen en eenzamen van Noordwijk. Binnenkort worden er dus ook speciaal ontworpen mondkapjes gebracht bij de verpleeghuizen van Noordwijk. Via een klein marktonderzoek wordt door de jongeren eerst gekeken naar wat ouderen mooi vinden. Ook hier werkt de gemeente graag samen met de middelbare scholen en Youngpwr. Ons gezamenlijke doel hierbij is om in deze moeilijke tijd wat meer aandacht voor elkaar te hebben.”

Meer berichten