Zonnebloemen voor de burgemeester | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Tessa Yanover overhandigde de burgemeester zonnebloemzaailingen. | Foto: Ina Verblaauw
Tessa Yanover overhandigde de burgemeester zonnebloemzaailingen. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Zonnebloemen voor de burgemeester

Woensdag 27 mei overhandigde Moedertje Groen Tessa Yanover drie zonnebloemplanten aan burgemeester Wendy Verkley. Door de huidige tijd gaat alles net even anders. Reden voor Tessa om een zonnebloem groeiwedstrijd te organiseren. Om mensen in het zonnetje te zetten en tevens aandacht te geven aan de groeiende insectensterfte.

Mevrouw Verkley nam de drie planten graag in ontvangst. Eén zonnebloem krijgt een plekje in haar tuin. De twee andere plantjes gaan naar de tuin van het gemeentehuis Noordwijk en Noordwijkerhout. De altijd enthousiaste Tessa vertelde over het belang van bloemen voor de bijen en andere insecten.

Tessa houdt dit jaar een Noordwijks Kampioenschap zonnebloem groeien. Zij kweekte thuis meer dan 250 kiemplantjes voor de wedstrijd en werd blij verrast door het grote aantal deelnemers. Tot 1 juni konden de plantjes worden opgehaald. Wat niet is opgehaald wordt gedoneerd aan de verzorgingstehuizen in Noordwijk en Noordwijkerhout.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>