| Foto: Tino Stulen
| Foto: Tino Stulen Foto: tino stulen

Spektakelstuk tegen Treffers eindigt in gelijkspel

Sport Sport

Opnieuw spektakel op De Boekhorst. Met wedstrijden tegen Spakenburg (4-4), Jong Sparta (3-3) en UNA (3-2) kan ook De Treffers in dit rijtje worden geplaatst. Na een fantastische openingsfase, zakte het spel in de eerste helft nog wat weg. In de tweede helft werden alle krachten aangesproken om tot 3 punten te komen. De neutrale toeschouwer won, zij zagen 8 doelpunten in een spektakelstuk.

Frans van Niel haakte in de warming-up af met een blessure. Tomas Tavilla kwam in zijn plaats op het middenveld te spelen. Guido Pauw en Stefan Kraaijvanger stonden ook vanaf het beginsignaal in de basiself, mede door de schorsing van Jordy Zwart. Binnen een minuut was doelman Valk al verslagen. Nick de Bondt krulde de vrije trap richting de tweede paal, waarna Remy Raterink de bal toucheerde en de doelman op het verkeerde been bracht. Lang kon De Treffers niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later was het alweer gelijk. Tavilla zocht directe tegenstander Frenk Keukens op, passeerde de verdediger en schoot onder doelman Niels Kornelis raak.

Na de spectaculaire openingsfase wilde VVSB doordrukken, maar kon het moeilijk de vrije man vinden. De Treffers had verzorgd voetbal niet nodig om opnieuw tot scoren te komen. Andermaal werd de vrije trap van De Bondt binnen gewerkt. Dit keer was Joris Janssen de doelpuntenmaker. Nadat vlak voor rust Tommy Bekooij nog voor doelman Kornelis kwam, konden beide teams zich in de kleedkamers terugtrekken.

Na de rust ging het spektakel weer verder. Met een kopbal van Raterink en het gekraakte schot van De Bondt was De Treffers als eerste wakker. Toch kon VVSB als eerste echt gaan juichen. De lage vrije trap van Tavilla werd goed op waarde geschat door Pauw, die hiermee zijn eerste treffer voor VVSB noteerde. Diezelfde Pauw had VVSB vijf minuten later op voorsprong kunnen koppen, maar hij zag zijn kopbal net over het doel van Kornelis verdwijnen.

VVSB liet zijn tegenstander niet los en met name Bekooij bezorgde Keukens een lastige avond. De handige buitenspeler van VVSB ging de back van De Treffers links en rechts voorbij en creëerde hiermee een hoop gevaar. Met nog een kwartier op de klok ging Bekooij opnieuw Keukens voorbij en schoot hij verassend op het doel van Kornelis. De doelman zag de inzet te laat en via de binnenkant van de paal kwam VVSB op voorsprong. VVSB had zich weer teruggevochten na de achterstand, maar kon al snel weer naar een nieuwe voorsprong kijken door de gelijkmaker van De Treffers. Een verkeerde bal van Vladimir Jozic kwam terecht bij Robert Mutzers die oog in oog met Valk de bal hoog in de touwen schoot.

VVSB liet het er niet bij zitten en ging opnieuw op zoek naar de voorsprong. Die kwam er ook weer. Een identieke actie als bij de 3-2 was opnieuw aanleiding tot een ontploffing van De Boekhorst. Bekooij was de gevierde man met opnieuw een verdekt schot. Maar de koek was nog niet op. Twee minuten later gaf scheidsrechter Bronsvoort een strafschop aan De Treffers wegens een handsbal. Achter de bal stond Rick Verbeek die de bal zuiver langs doelman Valk schoot. Het slotakkoord was opnieuw voor VVSB. De kopbal van Pauw werd maar ternauwernood gekeerd door Kornelis. De Treffers zag vervolgens Keukens nog met zijn tweede gele kaart van het veld verdwijnen. De toegekende vrije trap was opnieuw een prooi voor de doelman van De Treffers, waardoor de stand 4-4 bleef.

VVSB – De Treffers 4-4: 1. Raterink 0-1, 3. Tavilla 1-1, 21. J. Janssen 1-2, 63. Pauw 2-2, 76. Bekooij 3-2, 80. Mutzers 3-3, 82. Bekooij 4-3, 84. Verbeek (p) 4-4.

VVSB: Valk, Fecunda, Van der Slot, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, De Rijk, Tavilla (78. Ruigrok), Parami, Pauw, Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg