Afbeelding

Op bezoek!

Algemeen Een bakkie met...

De VVV is het centrale punt voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen, en waar komen ze vandaan? Tijd voor een paar vragen.

Naam: Arno, Maud & Jitse van der Klugt

Leeftijd: 39, 38 & 6

Tijdstip: zondag tijdens de koopzondag 18 december

Waar komt u vandaan?

We wonen in Beesel (Limburg). Dit dorp ligt tussen Roermond en Venlo. Het is een leuk dorp met een keer in de zeven jaar het grote evenement : "Draaksteken": een voorstelling gebaseerd op basis van Joris &de draak waarin het goede het kwade bestrijdt. Het is een toneelstuk in het open lucht theater en wordt zes keer opgevoerd. Goed voor zo'n 15.000 bezoekers!

Wat brengt u hier (in de VVV)?

We zien hier altijd leuke hebbedingentjes. Zo loopt onze zoon Jitse al een jaar rond met het T-shirt "I love Noordwijkerhout'

Wat vindt u van ons dorp?

We vinden dit een dorp heel oké. Ik (Arno) ben er geboren en getogen aan de 's Gravendamseweg (Piet Gijs) in 2006 zijn we verhuisd naar het zuiden van het land. Mijn vrouw en ik hebben elkaar namelijk ontmoet tijdens een vakantie in Peru.

Welke folders neemt u mee?

Deze keer geen folders, alleen souvenirs: een slokkie en een bollenbittertje!

Wat bent u van plan om te gaan zien/doen?

We zijn hier op familiebezoek – in verband met een 45-jarig huwelijk.

Komt u nog eens terug?

We komen een paar keer per jaar deze kant op. De rest van de familie (Klugten) woont hier in de buurt. Verder komen we hier ook voor kennissen. Tevens is het huis van mijn ouders een mooie 'uitvalsbasis' (en gratis hotel!) voor uitstapjes naar nabij gelegen steden in de Randstad. Dan hebben we ook een oppas.

Wat is jullie lievelingsbloem?

Onze achterburen aan de Leidsche Vaart kweekten vroeger tulpen. De familie Immerzeel had de paarsachtige tulp "Blue Ribbon." Wij noemen deze bloem de "purple tinus" naar de kweker, wijlen oude Tinus Immerzeel.

Uit de krant