Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>De Harmonie, Marchingband, Vrije Tijds Orkest, Leerlingenorkest en Majorettes. | Foto: Steven Bemelman.</p>

De Harmonie, Marchingband, Vrije Tijds Orkest, Leerlingenorkest en Majorettes. | Foto: Steven Bemelman.

‘De Sjaan’ viert 100-jarig jubileum

  Verenigingen

Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc bestaat 19 mei 100 jaar. Een memorabel feit dat de vereniging groots zou willen vieren. Maar... helaas is dit niet mogelijk vanwege de nog altijd van kracht zijnde beperkende coronamaatregelen.

St. Jeanne d’Arc, in Noordwijkerhout beter bekend als: De Sjaan, werd 100 jaar geleden opgericht door kapelaans Peeperkorn en Van der Eem in opdracht van pastoor Quant en Westerwoudt. De vereniging startte als harmonie bestaande uit 21 leden. Intussen is St. Jeanne d’Arc gegroeid tot een muziekvereniging bestaande uit vijf geledingen (Harmonie, Marchingband, Vrije Tijds Orkest, Leerlingenorkest en Majorettes) met in totaal zo’n 140 leden.

De vereniging is in 100 jaar tijd diep geworteld in de Noordwijkerhoutse gemeenschap en daaruit niet meer weg te denken. De Harmonie geeft jaarlijks concerten en de Marchingband verzorgt regelmatig uitvoeringen op straat en in competitief verband op bijvoorbeeld het WMC in Kerkrade. Daarnaast heeft de vereniging een Vrije Tijds Orkest bestaande uit muzikanten die het leuk vinden om op maandagmiddag muziek te maken. Voor aanvulling naar deze geledingen zorgt het Leerlingen Orkest, de zogenaamde kraamkamer van de vereniging. In aanvulling hierop zijn er nog de Majorettes die tezamen met de Marchingband optreden of individueel als Twirlgroep.

De vereniging is er enorm trots op dat dit alles gefaciliteerd kan worden vanuit een eigen verenigingsgebouw: De Parade aan de van der Weijdenlaan.

De jubileumcommissie heeft het geplande jubileumprogramma aangepast. Veel activiteiten zijn verschoven naar eind van dit jaar en de eerste helft van 2022. Maar de precieze jubileumdag, 19 mei 2021, wil de vereniging niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom wordt op deze dag een glossy over 100 jaar De Sjaan gelanceerd.

In dit magazine wordt een aantal families voor het voetlicht gebracht, die een bepalende rol gespeeld heeft in in de afgelopen 100 jaar.

Vervolgens wordt op zondag 23 mei op omroep BO een uitzending vertoond over 100 jaar De Sjaan om 19.00, 20.00, 21.00, 22.00 en 23.00 uur. Andere jubileumactiviteiten zijn verschoven tot na komende zomer van 2021, waarin hopelijk weer wat meer mogelijk is.

Meer info over De Sjaan of lid worden? Stuur een mail naar: contact@stjeannedarc.nl.

Meer berichten