Blije koppies en strijdlustige, trotse meiden.
Blije koppies en strijdlustige, trotse meiden. Foto: Hans Vollebregt

Succesvol NK twirlvereniging KNA

Sport

Afgelopen weekend was het Nederlands Kampioenschap Twirlen in Almere. Twee teams van twirlvereniging KNA Noordwijk deden hieraan mee; ook met solo-onderdelen. “Het waren twee spannende dagen en er was veel competitie. De meiden hebben het super gedaan! Iedereen heeft de finale gehaald voor alle onderdelen”, laat Miranda van Dam, voorzitter KNA, weten. 

KNA wist maar liefst vijftien podiumplekken en acht kampioenstitels in de wacht te slepen. Met een podiumplek in de hoogste klasses zijn plaatsen voor het EK te behalen. Dit NK-weekend was voor KNA zeer geslaagd met vijftien EK-tickets. Het EK is van 6 tot 9 april in Montichiari in Italië. Zowel het junior danceteam als junior twirlteam zijn Nederlands kampioen geworden en hebben daarbij twee tickets voor het EK bemachtigd. Ook de resultaten van de solisten zijn iets om heel trots op te zijn. De meiden die naar het EK in Italië gaan zijn: Isabel van der Plas, Criz Weijers, Lisette Wiebes (reserve EK ticket), Lynn van der Zanden, Kirsten Koster (reserve EK ticket), Iris Sassen en Roos den Besten. 

Eerder dit jaar wisten Lisa Dekker en Lisette Wiebes als twirlduo al brons te bemachtigen op het runner-up NK. Lisa Dekker werd daar zevende op dancetwirl senior beginner. Interesse in twirlen? KNA traint op maandag- en vrijdag avond in de Duinwetering in Noordwijk.

Uit de krant