Zilver voor Niels v Elk en Guido vd Poel | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

Zilver voor Niels v Elk en Guido vd Poel

  Sport

In het denkssportcentrum Den Hommel, te Utrecht, zijn zondag 26 mei de Kampioenschappen Minibridge paren, voor aspiranten Jeugdleden gehouden.

U leest het goed: geen senioren, maar de jeugd die de hersenen kraakt voor dit lastige kaartspel. Niels van Elk en Guido van der Poel waren aanwezig met Julia van Osch en Illyas Amghar onder leiding van Thea Hulsebosch. Guido en Niels wisten hun voorsprong na de pauze te behouden en eindigden als tweede met 61.01%. Dit was slechts een verschil van 0.13% van de winnaars, wat hen een zilveren medaille opleverde en een donderend applaus van de medespelers en begeleiders.

Zij leerden het dit jaar in tien lessen en tijdens de jeugdclub. Sinds De Regenboogschool in Noordwijkerhout het bridgeplan in hun rooster heeft opgenomen beginnen steeds meer kinderen enthousiast aan dit rekenkundige kaartspel. Kinderen die eenmaal de tien lessen hebben gevolgd komen elke vrijdag na schooltijd samen om tijdens de jeugddclubuurtje het spel te verbeteren. Het dwingt de leerlingen tot nadenken, rekenen en met elkaar rekening houden. Bij Guido en Niels heeft dit binnen een jaar geleid tot ware kampioenen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>