Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>Daar gaan we weer... terug bij af en online lesgeven. | Foto: Remco Out.</p>

Daar gaan we weer... terug bij af en online lesgeven. | Foto: Remco Out.

(.)

Helaas weer terug naar online

  Onderwijs

Weer terug naar online lessen: dat is de uitkomst van de overleggen op College Leeuwenhorst nu alle scholen vanaf maandag weer moeten sluiten. “We waren toch wel verrast door dit besluit, maar we hebben de afgelopen jaren bewezen deze klus te kunnen klaren en we zijn flexibel genoeg om ook nu weer te schakelen naar online lessen” vertelt conrector Rogier Maas.

De schoolexamens deze week gaan gewoon door, voor alle andere leerlingen is er van dinsdag tot en met donderdag les via Google Meet volgens een 40 minuten rooster. In verband met de kerstactiviteiten was deze vrijdag toch al al een vrije dag voor de leerlingen.

Structuur

“We vinden het belangrijk dat we binding met onze leerlingen hebben en de leerlingen natuurlijk binding met de school houden, dus we zijn blij dat we ze in elk geval online nog kunnen blijven zien” aldus Maas. “Daarnaast bieden we structuur voor iedereen. Kwetsbare leerlingen kunnen deze week ook gewoon op school hun online lessen volgen, zodat we iedereen goed in beeld houden.” Maandag werd gebruikt voor het in werking stellen van het hele proces. Leerlingen kunnen een chromebook lenen en boeken uit de kluisjes halen. 

Opfrisser

Voor docenten zijn er workshops van collega’s om de vaardigheden rondom het online lesgeven weer op te frissen. Dinsdag starten de brugklasleerlingen met een mentorles om te wennen aan deze online variant. “De komende dagen gebruiken we goed om weer te wennen aan het online lesgeven zodat we optimaal voorbereid zijn op alle mogelijke scenario’s na de kerstvakantie.” 

Voor na de vakantie is het nog even afwachten wat er precies gevraagd gaat worden van de scholen in Nederland. Ook de open dagen lijken dit jaar weer niet in de normale vorm door te kunnen gaan, dus ook daarvoor worden weer volop voorbereidingen getroffen. “Gelukkig hebben we veel groep 8 leerlingen al binnen gehad en staat de Leeuwenhorst Live uitzending van dit jaar alweer online!”

Meer berichten