Wennen | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Uit de Raadzaal

Wennen

  Column

Haastige spoed is zelden goed. Een bekend gezegde dat, laten we hopen, niet opgaat voor de samenstelling van het coalitieakkoord en de samenstelling van het college voor de fusiegemeente Noordwijk.

De plaatselijke partij NZLokaal mocht als winnaar van de verkiezingen het voortouw nemen. In zetels werden NZLokaal, CDA en VVD even groot en mag Lijst Salman ook meedoen, nadat Dennis Salman toegaf misschien wat onhandig campagne had gevoerd. Zijn uitlatingen waren wat cru maar niet zo bedoeld, aldus Dennis. Nu maar hopen dat de nieuwe wethouder in het vervolg wel zegt wat hij bedoelt. Hij wordt het aanspreekpunt voor Noordwijk Binnen daarbij op zijn vingers gekeken door een tweede wethouder. En dat is iets nieuws, er van uitgaande dat vier ogen meer zien dan twee.

Ook nieuw zijn de rondetafelgesprekken: besprekingen met de betrokken wethouder, raadsleden en burgers waarna, tijdens de raadsvergaderingen, beslissingen worden genomen. Waar de rondetafelgesprekken plaatsvinden hangt af van de te behandelen onderwerpen. Het kan zelfs bij u thuis! De burgers meer betrekken bij het besturen van de gemeente. Gelet op de belangstelling voor de voormalige commissievergaderingen is het maar de vraag of de burger warm loopt voor de rondetafelgesprekken. Gelukkig krijgen we een burgemeester, die al eerder met het fusiebijltje heeft gehakt. En het is een vrouw. Aan Irma Günther, die tweemaal waarnemend burgemeester in Noordwijkerhout was, bewaren we prima herinneringen. Zij wist van wanten en was er zeker niet alleen om op 'de winkel te passen'.

Berichten over de kennismaking, tijdens enkele bijeenkomsten, met waarnemend burgemeester Jon Hermans, stemmen hoopvol, een dikke voldoende. Ze zal echter, met het vaststellen van vergaderingen en bijeenkomsten, nog even moeten wennen dat ze in Noordwijkerhout thuis warm eten tussen 18.00 en 19.00 uur.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente hield Jon Hermans een, jaren geleden door 'loco-burgemeester Cor van der Klaauw' gehouden, nieuwjaarsspeech in ere. Nu maar hopen dat komende jaren, vele tradities uit beide samengevoegde gemeenten, in ere zullen worden gehouden. Het zal dan allemaal best wel goed komen.

Jacques Looijestijn

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>