Afbeelding
Foto: pr

Paul en Joes zetten Kokkerhout op de kaart in bruisend New York

Algemeen

Paul Jansen, in het Noordwijkerhoutse carnavalsleven geen onbekende, heeft het gefikst: na een maandenlange intensieve voorbereiding volbracht hij samen met zijn vriend Joes de marathon der marathons: die van New York City.

Vanuit The Big Apple doet hij verslag: “Met een marathon in de benen kijken Joes en ik the day after terug op een fantastische week en wedstrijddag in New York. Joes finishte in een tijd van 03:59:43 en ik in 03:34:12. Als trotse Kokkerhouter en Kaninefaat was het voor mij heel bijzonder om met de Kaninefaaten vlag het laatste stukje naar de finish te lopen. Ondertussen staat de teller voor Spieren voor Spieren op ruim 1200 euro. Iedereen die gedoneerd heeft willen wij hiervoor enorm bedanken! 

Wat een levendige en boeiende stad blijft New York! Futuristische wolkenkrabbers afgewisseld met historische panden, dure appartementsgebouwen versus dorpsachtige straatjes, hotdog kraampjes tegenover fancy restaurants... De marathon was natuurlijk afzien, te meer omdat het onze eerste was. Dat het pittig zou worden, stond bij voorbaat vast met de vele omhoog lopende straten (hoogteverschil) en de vijf bruggen die we moesten oversteken. De temperatuur (de afgelopen dagen de warmste novemberdagen ooit in New York!) maakte het extra uitdagend. Maar het was bovenal fantastisch in meerdere opzichten: de voor ons uit Noordwijkerhout meegereisde supporters Marjolijn, Arjan, Andre en Daniel. Het publiek dat met enorm veel enthousiasme je naam luidkeels scandeert, de vele muziekbandjes die voor een extra morele boost zorgen en de vele vrijwilligers die altijd en overal voor je klaar stonden. De marathon van New York is een belevenis op zich. Mocht je er over nadenken om een keer een marathon te gaan lopen, dan kunnen wij deze absoluut aanraden! 

Als typische beginners ben je dan misschien van tevoren teveel bezig met het denken aan de tijd die je wil gaan lopen en is te snel starten iets waar ervaren marathonlopers continue voor waarschuwen. Zij ‘waarschuwen’ dikwijls ook dat de marathon pas echt begint vanaf ca. 30 km. Maar wij beiden hebben kracht en karakter getoond tijdens de tocht door de 5 wijken (boroughs) van New York City. 

Met enkel pijntjes hier en daar (doch veel minder dan verwacht) kijken wij dus terug op een zeer geslaagd avontuur! We hebben het geflikt in de stad van Frank Sinatra, The City That Never Sleeps!”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant