Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Steffi Rijnders

Herdenken in alle vier de kernen

In De Zilk startte de plechtigheden met toespraken in de Heilig Hart van Jezuskerk door Ronald de Jong ( Stichting Veteranen Noordwijk) en demissionair wethouder Theo Alkemade. Pastoor Bosma ging de herdenkingsdienst voor, waarna een kranslegging volgde bij het monument aan de Beeklaan.

‘s Middags was er en herdenking met de bewoners van ’s Heeren Loo, Willem van den Bergh, bij het monument op de Pianolaan.

In de avond was er een bijeenkomst in de Maria ter Zeekerk, waarvandaan in een stille tocht naar de Gemeentelijke begraafplaats aan de Oude Zeeweg werd gelopen. Hierna liep de stoet voor de kranslegging naar het oorlogsmonument aan de Oude Zeeweg waar leden van de vrijwillige politie en scouts van Norvicus een erewacht vormden. Na de twee minuten stilte volgde een toespraak van locoburgemeester Roberto ter Hark, een gedicht van Naomi van Ommeren (leerling Northgo College) en een persoonlijk verhaal door Willem Baalbergen.

Tegelijkertijd was burgemeester Wendy Verkleij bij het programma in Noordwijkerhout, waar zij de aanwezigen in de Sint Jozefkerk toesprak. Na voorgelezen gedichten van schoolkinderen volgde een stille tocht voor de kranslegging bij het oorlogsmonument, voor het voormalig gemeentehuis.

Meer berichten