Afbeelding
Foto: pr

Installatie nieuwe raadsleden 30 maart in Duinpan

Politiek

Er volgt nu even een politiek periode van stemmen tellen en voor de winnaars een feestje vieren en voor anderen mogelijk de wonden likken. 

Maar echte politieke activiteiten zijn er pas in de eerste week van april nadat op 30 maart de nieuwe gemeenteraad officieel is geïnstalleerd. Met alle noodzakelijke officiële plichtplegingen en met veel familie en bekenden van de nieuwe raadsleden eromheen. Dat gebeurt deze keer niet meer in de sfeervolle Oude Jeroen maar in de toneelzaal van De Duinpan in de Zilk. En dan gaat het lokale politieke circuit zich weer presenteren in de periode van 4 tot 6 april. Met voorlopig nog de commissievergaderingen op de gebruikelijke manier waarna op 12 april de eerste officiële raadsvergadering op de agenda staat. Of er dan al sprake is van een nieuw college is onwaarschijnlijk. De onderhandelingen over een nieuw collegeprogramma zijn natuurlijk afhankelijk van de keuzes die door de inwoners bij de verkiezingen zijn gemaakt, zodat er in de praktijk pas na het zomerreces sprake kan zijn van een mogelijke andere aanpak. 

Natuurlijk zal de ambtelijke organisatie gewoon blijven doorwerken en het college blijft op interim basis actief op basis van de reeds genomen politiek besluiten uitvoering geven aan de lopende zaken.

Uit de krant