Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>Extra geld van Rabobank Clubsupport en het Arie van Wijngaardenfonds.</p>

Extra geld van Rabobank Clubsupport en het Arie van Wijngaardenfonds.

(Foto: PR)

Speelakker kijkt uit naar nieuw seizoen

Waterspeeltuin De Speelakker is gesloten voor de winter, maar de vrijwilligers kijken alweer uit naar een nieuw seizoen. Een mooie donatie van Rabobank Clubsupport voor een waterfiets en een prachtig bedrag van het Arie van Wijngaardenfonds voor een rolstoeldraaimolen, betekenen dat deze kunnen worden aangeschaft. 

Daarnaast benut de klusploeg de sluitingsperiode voor het jaarlijkse onderhoud. Op zaterdag 12 maart hoopt de speeltuin op extra vrijwilligers van NLdoet om De Speelakker speelklaar te maken voor het nieuwe seizoen, dat start op 26 maart.

Voor de 21e verjaardag van De Speelakker is geld ingezameld voor een rolstoeldraaimolen. Hiermee kunnen kinderen met èn zonder beperking samen spelen. Stichting Arie van Wijngaarden, die deze draaimolen financiert, wil de integratie en acceptatie van verstandelijk gehandicapten stimuleren en ondersteunt initiatieven die daartoe kunnen leiden. De rolstoeldraaimolen zal in de wintermaanden worden geplaatst en in het nieuwe seizoen feestelijk in gebruik worden genomen.

De waterfietsen zijn erg populair, maar lagen door het intensieve gebruik het afgelopen seizoen steeds vaker op de kant. Daarom wil De Speelakker ze vervangen. Tijdens de wintermaanden is de klusploeg in De Speelakker hard aan het werk. Alle speeltoestellen worden nagezien en waar nodig gerepareerd. Ook in het groenonderhoud is van alles te doen. Voordat de speeltuin op 26 maart weer open gaat, is het fijn als de speeltuin, de speeltoestellen en het tuinhuis zijn schoongemaakt, opgeruimd, aangeveegd en aangeharkt. Daarom doet De Speelakker op zaterdag 12 maart mee met NLdoet. Opgeven om mee te helpen kan via de site van nldoet.

Voor wie op 12 maart niet kan komen, wees gerust: De Speelakker zoekt voor het nieuwe seizoen ook nog vrijwilligers. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.speelakker.nl

Meer berichten