Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Cor de Mooy
Binder

Knuffels

Terwijl het nieuws laat weten dat het R-getal weer boven de 1 is uitgestegen, het aantal vaccinaties gestaag daalt en buitenlandse toeristen en masse weg blijven, keren we toch terug naar normaal. Je zou kunnen vrezen dat we een periode wederom op afstand van elkaar zouden moeten blijven. Maar we snakken er naar om in elkaars gezelschap te zijn, elkaar aan te raken, handen te schudden en zo mogelijk knuffelen.

De eerste bijeenkomst in de Soos van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging na 18 maanden was daar een duidelijk voorbeeld van. Een recordaantal bezoekers, een uitgelaten stemming en veel knuffels. Veel tevredenheid over het feit dat deze week zo’n 1,8 miljoen euro werd toegezegd om de centrumgebieden in de gemeente Noordwijk in brede zin aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers. Vorige week al was er ook een fysieke bijeenkomst van de gemeenteraad. De toneelzaal van de Duinpan in De Zilk was het vertrouwde politieke strijdtoneel, de camera’s snorden, de interruptiemicrofoons maakten overuren. Die avond ook nog een zeer geheime bijeenkomst welke onze raadsleden opnieuw tot in de kleine uurtjes vertrouwelijk bezig hield. Mijn zoeken naar ‘een lek’ leverde opnieuw niets op. Gokkers hielden het erop dat het wel over Ronnie en de mogelijkheden tot aankopen van zijn eigendommen zou gaan maar dat werd nergens door bevestigd.

De afgelopen week waren er weer de commissievergaderingen en helaas nog steeds digitaal en dus zonder dat er geknuffeld kon worden. Onder de borrel tijdens de NOV-soos werd daar door de aanwezige politici nogal wat over gemopperd. Vooral de manier waarop door commissievoorzitters leiding zou zijn gegeven stond ter discussie. ‘Veel te weinig ruimte voor politieke discussie’ en ‘de wethouder werd opzichtig uit de wind gehouden’, werd mij toevertrouwd. Of het geuite dreigement van een officiële klacht waar wordt gemaakt moet ik nog zien. Feit is dat ik als waarnemer ook nauwelijks boeiende elementen kon ontdekken in de saaie presentaties van overwerkende ambtenaren.

Of de commissie ‘Ruimte’ deze week saai was kan ik u niet vertellen. Ook hier het stempel ‘geheim’. Hierbij was wel duidelijk aangekondigd dat het over Ronnie zou gaan. Hoe graag ik er ook bij wilde zijn, zelfs voor uw columnist gingen de deuren van de vergaderzaal hermetisch dicht. Een dappere poging mijnerzijds om heimelijk info te vergaren werd door een onvermurwbare cipier verijdeld.

Dus blijft het voor dit moment koffiedik kijken of het inmiddels uit zijn ringbanden gegroeide dossier voortvarend door de politiek ter hand kan worden genomen. Ik ben overigens bang dat er weer heel veel gemeenschapsgeld mee gemoeid is. Maar dat horen we mogelijk pas als de juristen hun werk hebben gedaan. Ronnie en Noordwijk, een gedwongen huwelijk vol negatieve hoogtepunten zonder enige liefde. Van knuffelen tussen de krottenkoning en het Noordwijkse college zal daarom voorlopig wel geen sprake zijn.

Meer berichten