Afbeelding

Bibliotheek helpt bij vragen over CoronaCheck

Algemeen Kort nieuws

Wil je toegang tot een evenement in Nederland of een reis maken binnen de Europese Unie, dan heb je daar een coronabewijs voor nodig. Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck-app of via de website coronacheck.nl. In de meeste gevallen heb je daar een DigiD voor nodig. 

Vind je het lastig om een DigiD aan te vragen en om een Coronabewijs te printen? Volg dan de workshop DigiD & CoronaCheck bij de Bibliotheek Bollenstreek. Je leert hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je een geprinte versie van jouw Coronabewijs kan krijgen. Deelname kost €2,50.

Heb je een technische vraag over de CoronaCheck-app? Kom dan naar een van de gratis Digispreekuren, waar onze digitale vrijwilligers wekelijks klaar staan om je te ondersteunen. Neem een werkende mobiele telefoon mee. 

Naast het Digispreekuur heeft de bibliotheek tijdelijk een extra spreekuur: Het Coronabewijs-spreekuur. Tijdens dit gratis spreekuur ondersteunen onze medewerkers met het uitprinten van jouw Coronabewijs. 

Heb je geen mobiele telefoon en/of DigiD en wil je dit ook niet? Bel de landelijke helpdesk 0800-1351 voor hulp binnen Nederland of 0247-247247 voor hulp met reizen binnen Europa.

Meer informatie over de spreekuren en de workshops is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl/agenda

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant