Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>Danny Bakker en Christiaan van Hussen (Sportlust 46) in het gevecht om de bal. | Foto: Ron Hoenson/Orange Pictures.</p>

Danny Bakker en Christiaan van Hussen (Sportlust 46) in het gevecht om de bal. | Foto: Ron Hoenson/Orange Pictures.

VVSB wint van Sportlust bij opening sportpark

VVSB heeft de hernieuwde opening van Sportpark de Boekhorst met een overwinning luister gebracht. Al vlot in de wedstrijd zorgde Felitciano Zschusschen met een fraaie volley voor de openingstreffer. Sportlust’46 drong hierna wel aan, maar ontbrak het aan de juiste eindpass. VVSB profiteerde van de geboden ruimte waardoor Jayson Halman en Bert Steltenpool voor de 3-0 overwinning konden zorgen.

Door Stefan van den Burg

Met een aanvallender ingestelde basisopstelling trachtte trainer Richard Plug het Sportlust’46 voetballend onder druk te zetten. En zeker in de eerste helft bracht dit succes op. Vanuit een voorzet van Danny Bakker was het, de van een blessure teruggekeerde, Felitciano Zschusschen die met een fraaie volley doelman Romero Antonioli kon verschalken.

Na de openingstreffer was de sfeer op Sportpark de Boekhorst uitgelaten. De nieuwe kantine, genaamd ‘Veld 7’ werd goed ingewijd. Ondertussen zag op het veld aanvaller Jayson Hallman zijn schot geblokt worden door Nick Verhagen. Aan de andere kant was het Ruben Valk die met een katachtige redding voorkwam dat Quincy Arends de gelijkmaker binnen kopte.

Na de rust werd het spelbeeld omgegooid. Sportlust’46 werd sterker, maar creëerde weinig kansen. Uit standaardsituaties bleef de ploeg van trainer Patrick Loenen gevaarlijk. Het was aanvaller Mark van der Weijden die maar net naast schoot. Het schot van Wessel Meiring werd gekeerd door doelman Valk.

Vreugdedans op de tribune

Met een dubbele wissel van de thuisploeg werd de angel uit het spel van Sportlust’46 gehaald en werden de ruimtes groter. Hierdoor kon Halman met nog ruim een kwartier op de klok de diepte ingestuurd worden. De van ODIN’59 overgekomen aanvaller bleef koelbloedig oog in oog met doelman Antonioli en zorgde voor de tweede vreugdedans op de tribunes.

De gasten uit Woerden bleven op de VVSB-deur beuken, maar kon de opening niet vinden. Invaller Matthieu van den Assem kon in de omschakeling de gasten nog meer pijn doen, maar zag in eerste instantie collega Bert Steltenpool niet staan. Vlak voor tijd was dit wel het geval. De spits van VVSB kon hierdoor zijn eerste van het seizoen inschieten en de derde van de avond voor de Noordwijkerhouters. Met deze overwinning stijgt VVSB naar de tweede plaats en volgt volgende een heuse topper. Koploper Excelsior’31 wacht dan op Sportpark de Koerbelt.

Opstelling

Ruben Valk; Puck Postma (62. Enzo Huntink), Obi Onyeike, Lars Rauws, Jayson Halman (76. Matthieu van den Assem), Wout Heemskerk, Felitciano Zschusschen (62. Ivan Spijkstra), Danny Bakker (88. Peet van der Slot), Bert Steltenpool, Brooklyn van Doorneveld, Nicky Eekhout.

Meer berichten