Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>Inmiddels zijn de resten van de afgebrande Schelft verwijderd. | Foto: archief, Caroline Spaans.</p>

Inmiddels zijn de resten van de afgebrande Schelft verwijderd. | Foto: archief, Caroline Spaans.

Petitie voor burgemeester: Schelft terug in Noordwijkerhout

Het verdriet was groot toen sporthal De Schelft 14 november 2020 in vlammen opging. Zo’n 30 organisaties, verenigingen en scholen maakten regelmatig gebruik van De Schelft en zijn allemaal zwaar getroffen door de brand. Het multifunctionele centrum was het middelpunt van de activiteiten in Noordwijkerhout. En dus kwam bijna het hele dorp in actie.

De reactie van de mensen na de brand sprak boekdelen: iedereen kwam onmiddellijk in actie met crowdfundingsacties om de verenigingen te kunnen opvangen en er werd zelfs een petitie opgestart.

Voorafgaande de belangrijke gemeenteraadsvergadering van vandaag, dinsdag 18 mei, wordt de petitie ‘De Schelft terug in Noordwijkerhout’ overhandigd aan burgemeester Wendy Verkleij.

Deze overhandiging zal om 19.15 uur voor de entree van het gemeentehuis van Noordwijk plaatsvinden. Op het moment van overhandiging is de petitie door ruim 3400 mensen ondertekend. De petitie loopt nog door tot 25 juli aanstaande. De initiatiefnemers en ondertekenaars maken zich ongerust over het feit of De Schelft, toneelzaal en zwembad wel zullen terugkeren.

Dit, ondanks alle eerdere bestuurlijke beloften en afspraken door de voormalige gemeente Noordwijkerhout en de huidige gemeente Noordwijk. Dit komt mede door publicaties van de gemeente Noordwijk gedurende het afgelopen half jaar. De grote ongerustheid leeft niet alleen bij de Noordwijkerhouters, maar bij alle belanghebbenden. Deze groeiende ongerustheid wordt ook nog eens versterkt door het recent bekend worden van diefstal van materieel uit het zwembad. Het schrijven vanuit de Sportraad Noordwijk en het onlangs overhandigde Manifest, opgesteld door de verenigingen die gebruik maakten van de Schelft heeft dit gevoel alleen maar versterkt.

Ook de buurt heeft zich schriftelijk gericht tot het college met de kennisgeving dat ook zij voor herbouw van de Schelft op dezelfde locatie zijn. Daarbij wordt aangegeven, dat de buurt geen bezwaar zal aantekenen bij herbouw De Tekenen van de petitie kan nog steeds via https://petities.nl/petitions/de-schelft-terug-in-noordwijkerhout?locale=nl

Meer berichten