Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Noordwijk Normaal

Algemeen Binder

Eindelijk mocht het weer. Eindelijk kon het een keertje. Hoewel de dunne noordenwind het verblijf aan het strand nog onaangenaam maakte was het op het terras, achter de glazen windvangers, aangenaam. Op weg naar mijn favoriete terras zag ik op de wurft de lokale dorpsoudsten ook weer voor een gezellige pros bijeen. Alles bij elkaar nog lang niet ‘het oude normaal’ maar ik kreeg toch een goed gevoel.

Met inmiddels de tweede Pfizer-injectie in de bovenarm maak ik mij nadrukkelijk op om me weer wat meer tussen de mensen te begeven, om wat minder gereserveerd door de supermarkt te lopen en natuurlijk om mijn politieke recherchewerk weer eens tussen de mensen te gaan uitvoeren. Daar ben ik wel aan toe, een normaal persoonlijk gesprek, normaal recht voor zijn raap, normaal oogcontact, normaal meeluisteren als anderen discussiëren.

Deze weken zouden die onparlementaire discussies kunnen gaan over de nieuwe raadzaal. Want op de raadsagenda staat een schuchtere aankondiging van een eerste stap. Feitelijk nietszeggend maar juist daardoor een duidelijk teken van onzekerheid. Het onderwerp moet worden opgepakt want op 16 maart 2022, jawel over 1..

Uit de krant