Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

Meer besmettingen in Noordwijk

Het aantal besmettingen in Noordwijk loopt weer op. Vorige week werden 133 besmettingen vastgesteld. In totaal zijn tot nu toe 1609 inwoners volledig gevaccineerd.

In de week van 22 tot 28 maart zijn 27.051 inwoners uit Hollands Midden getest in de corona teststraten. Afgelopen week testte 8,5 procent positief op corona in de GGD-teststraten. Dat is een stijging in vergelijking met vorige week.

In de GGD-, commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 2497 personen uit Hollands Midden positief op corona. Er overleed 1 persoon uit onze regio aan de gevolgen van het coronavirus. Afgelopen week werden 8.044 personen gevaccineerd.

Wijziging testafname kinderen

Vanaf 4 april gebruikt de GGD Hollands Midden een aangepaste methode voor het testen van kinderen tot en met 12 jaar. Er wordt dan gebruik gemaakt van een wattenstaafje dat minder diep de neus ingaat. Op dit moment wordt het personeel van de GGD-teststraten bijgeschoold voor het afnemen van een test volgens deze methode.

Vaccinatie per huishouden niet mogelijk

Mensen die een uitnodiging krijgen voor vaccinatie willen vaak graag samen met hun partner gevaccineerd worden. Dat kan in veel gevallen helaas niet. De uitnodigingen voor vaccinatie worden verstuurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op basis van geboortedatum. Als u eerder aan de beurt bent vanwege uw geboortejaar dan uw jongere partner, maar u wilt toch samen gevaccineerd worden, kunt u ervoor kiezen te wachten tot uw jongere partner een uitnodiging krijgt. U kunt dan samen een afspraak maken, de uitnodiging voor de oudste partner blijft namelijk geldig.

Meer berichten