Afbeelding
Foto: pr

De Schelft moet carnaval vieren toekomstbestendig faciliteren

Algemeen

Het is voor de kern Noordwijkerhout belangrijk dat De Schelft zijn rol blijft vervullen als sociaal maatschappelijk centrum. Wethouder Sjaak van den Berg noemt het een geliefde plek waar heel veel Noordwijkerhouters mooie herinneringen aan hebben.

De Noordwijkerhoutse wethouder met sportaccommodaties in zijn portefeuille is dan ook op zoek naar een nieuwe toekomst voor de Schelft. En heeft daarvoor vooral draagvlak en betrokkenheid nodig. Er komt onderzoek naar de behoeften bij huidige en mogelijk toekomstige gebruikers. Om gezamenlijk die nieuwe toekomst voor de Schelft zeker te stellen en met name het carnaval vieren voor de komende decennia te faciliteren.

Gedateerd

Noordwijkerhout wil een plek waar sporters, verenigingen en bezoekers met plezier naar toe gaan. Dat staat nu ter discussie want het geheel is inmiddels behoorlijk gedateerd en van enige duurzaamheid is nauwelijks sprake.

Participatie van het maatschappelijk veld is natuurlijk niet de enige doelstelling.

In de toekomst moet de Schelft, zo lezen we in het plan van aanpak, weer functionele en vooral eigentijdse ruimte bieden aan sport in het algemeen en sportieve evenementen in het bijzonder.

Varianten

In deze fase gaat het nog onderzoek naar het scherp krijgen van uitgangspunten en het stellen van de juiste kaders. Al snel moet worden bekeken wat de voordelen zijn van de verschillende varianten die op tafel liggen en of ze wel of niet voldoen aan de geformuleerde ambities van gemeente en gebruikers. Natuurlijk moet er ook een toetsing komen van de ruimtelijke kaders en de impact op de omgeving bij uitvoering van de plannen en het gebruik in de toekomst.En daarna zal het ook nog over geld gaan.

Want de financiering is een niet te verwaarlozen pijler onder de toekomst van de Schelft. De politiek eist een juiste controle van het kostenplaatje en het gemeenschapsgeld wat straks gaat worden uitgegeven. Zoals in de toekomst eveneens het bewaken van budgetten van groot belang zal blijken. 

Maar vooralsnog komt er nu snel de tweede fase aan waarin, zoals al gemeld, gebruikers hun huidige en vooral ook toekomstige behoeften mogen inbrengen. Waarna varianten moeten worden geanalyseerd en beoordeeld op een serieuze haalbaarheid.

Begin december moet er een rapport beschikbaar zijn. Op basis waarvan de politiek moet kunnen beslissen of wederom investeren in een grote sportaccommodatie voor de gemeente Noordwijk nuttig en financieel haalbaar is.

Uit de krant