Oranjefeesten anders dan anders | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: archief, piet de boer

Oranjefeesten anders dan anders

De Oranjevereniging heeft de laatste tijd veel onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de Oranjefeesten in 2020. "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat gelet de onzekerheid over het verloop van de Corona-besmettingen het niet mogelijk is de Oranjefeesten in de huidige vorm door te laten gaan", laat de organisatie weten.

Er komt een andere invulling te geven. "Helemaal niets doen is geen optie: we gaan virtueel. Drie dagen lang Oranjefeesten middels uitzendingen op Bollenstreek Omroep. Dinsdag 8 september worden de Oranjefeesten geopend door burgemeester Wendy Verkleij en onze voorzitter Hans Janssen. Bewoners in Munnekeweij worden getrakteerd op een gebakje en is er een programma met oude Hollandse liedjes. Verder is er een uitzending over de kermis. Hoe was het vroeger? Hoe wordt een kermis opgebouwd en een kermisexploitant zal inzage in het kermisleven geven. Drie dagen lang zal een uitzending van Kom in ’t Durp de kijkers activeren om mee te doen aan virtuele opdrachten/spelletjes. Hoe precies? Dat blijft nog even een verrassing." Woensdag 9 september gaat de Oranjevereniging in gesprek met onder andere tonknuppelaars, vrijwilligers, tonsjorders en wielrenners. Ook is er een kermisjournaal.

Donderdag 10 september staat een gesprek over de viswedstrijd, motorcross en vogelschieten centraal. Voor de senioren is er een programma met zang, maar ook een actief element en er treden plaatselijke bands op.

"We reiken virtueel de prijzen van de woordpuzzel en de kleurplaat uit en tevens zullen de prijzen worden uitgereikt aan de winnaars die mee hebben gedaan aan Kom in 't Durp. Natuurlijk sluiten we de Oranjefeesten af met een virtueel vuurwerk." Meer info op www.ovnwh.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>