‘Het CJG is er voor jou, juist nu!’ | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Het Centrum voor Jeugd en Gezin staat klaar voor alle vragen in deze bijzondere tijd. | Foto: vitapix - Fotolia
Het Centrum voor Jeugd en Gezin staat klaar voor alle vragen in deze bijzondere tijd. | Foto: vitapix - Fotolia

‘Het CJG is er voor jou, juist nu!’

Wat leven we in een bijzondere tijd. Een tijd die bij veel mensen (nieuwe) vragen en soms ook spanningen oproept. Ook met de versoepelingen van de maatregelen tegen verspreiding van het virus, blijft veel onzeker of is blijvend anders.

Het kan gezellig zijn dat iedereen veel thuis is. Maar thuis werken, gebrek aan ruimte en eventueel gemis aan inkomsten veroorzaken ook spanningen. Daarnaast leveren de economische onzekerheid en het gemis aan sociale contacten bij (groot)ouders en kinderen, soms knelpunten op. Hoe ga je daarmee om? Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin staan professionals voor je klaar om je zo goed mogelijk te ondersteunen.

CJG-pedagoog Ilse Dobbe: “We luisteren naar je, denken met je mee en geven praktische adviezen. Juist nu!”

Op de goede weg

“We merken in de praktijk dat ouders soms te hoge eisen stellen aan zichzelf. Zij zijn immers weken lang niet alleen ouder en opvoeder, maar ook leerkracht geweest. Zij vinden het fijn om bij ons te checken of zij op de goede weg zitten “ vertelt Stephanie Faerber van het Jeugd- en Gezinsteam.

“Vragen van ouders met een baby of peuter beantwoorden we nog steeds vooral telefonisch. Bijvoorbeeld over huilen, zindelijkheid of driftbuien. In sommige thuissituaties is de spanning die er al was, toegenomen. Dan is het fijn om even je verhaal kwijt te kunnen” vertelt Brenda Postmus, jeugdverpleegkundige.

Bij het CJG werken veel deskundigen samen op onder andere het gebied van opvoeding, maatschappelijk werk, jeugdverpleging en psychosociale begeleiding. "Onze kennis van de sociale kaart is groot, zodat we goed kunnen doorverwijzen", aldus Mireille van der Meer, algemeen maatschappelijk werker.

Een paar algemene tips. Het valt niet altijd mee, maar geduld bewaren is belangrijk om de situatie vol te houden. Voor iedereen blijft het onwennig, maar we weten ook dat er langzaam steeds weer meer kan. Probeer contact te houden met je dierbaren en de mensen om je heen. Denk op kinderniveau met je kind mee over zijn vragen, angst of onzekerheid. Hou zoveel mogelijk een vast dagritme aan, wees aardig voor elkaar en maak het thuis gezellig.

Geen vraag is te gek

Welke vraag je ook hebt, blijf er niet mee zitten en neem contact met op met het Centrum voor Jeugd en Gezin. Dat kan op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur via tel. 088-254 2384 of via de chat op www.cjgnoordwijk.nl

Mocht het nodig zijn, dan wordt er een veilige manier thuis of op kantoor afgesproken. Zie ook de website voor meer informatie.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>