Leeuwenhorst blijft online les geven | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: pr.

Leeuwenhorst blijft online les geven

Niet alle middelbare scholen in de regio zijn van plan om na 1 juni weer les te geven in de klas. Premier Rutte zei vorige week dat het voortgezet onderwijs weer zoveel mogelijk echt les moet geven, en niet ‘alleen maar een mentoruurtje’.

Bij het Teylingen College Leeuwenhorst gaan ze aan die oproep geen gehoor geven. 

Directeur Cees Slats: "Als je het afstandsonderwijs zo goed voor elkaar hebt als wij dat hebben, dan ga je afbreuk doen aan de kwaliteit van het onderwijs op het moment dat je klassen in drieën gaat delen en die in kleine groepjes naar school laat komen. Dus dat gaan we niet doen. Wel nodigen we de leerlingen uit om ’s middags een uur op school te komen om elkaar en hun mentor te zien. Dat is juist het contact wat we nu echt missen en wat we gaan toevoegen." 

Slats weet ook wel dat er niets boven lesgeven gaat: "Als ik het voor alle leerlingen tegelijk kan doe, zou ik het meteen morgen doen. Maar als ik een klas in drieën moet delen en ik moet van mijn docent vragen om tegelijk hier aan negen mensen les te geven én tegelijk online aan achttien of vijftien mensen die thuis zitten, dat vind ik geen goed idee."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>