Bijna 9 ton te weinig voor De Boekhorst
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: pr.

Bijna 9 ton te weinig voor De Boekhorst

Sportpark De Boekhorst moet voor 2022 volledig geherstructureerd. De clubaccommodaties en sportvelden bleek sterk verouderd en was volgens de gebruikers en gemeente aan een noodzakelijke vervanging toe.

Inmiddels zijn de plannen in uitvoering en de gemeente bouwt voor de voetbalvereniging VVSB en handbalvereniging Northa een nieuw multifunctioneel clubgebouw. Al eerder heeft de gemeente vaste afspraken gemaakt over een financiële bijdrage door de verenigingen aan dit gebouw. Wat onderdeel uit maakt van een totale renovatie waar ook de tennisvereniging onderdeel van uit maakt.

Maar zoals inmiddels wel gebruikelijk blijkt dat er ook bij dit project extra krediet nodig is om alles tot een goed einde te brengen. Er is heel veel geld meer nodig vanwege onder andere de gewijzigde fiscale voorwaarden, het uitvoeren van de door de gemeenteraad gewenste duurzaamheidsaanpassingen en de gebruikelijke indexering.

Volgens de collegevoorstellen is er voorlopig nog bijna € 871.000,- extra nodig om alle wensen uit te voeren. Dit is o.a. voor de infrastructuur in de omgeving, een hogere ballenvanger en opvallend genoeg ook voor het tegengaan van verspreiding van de rubberkorrels uit de kunstgrasmat.

Meer berichten