Peter en Janny Meegdes-Erich vieren gouden huwelijksjubileum | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Het kerkelijke huwelijk was op 5 mei 1970, de 'echte' trouwdag volgens het paar. | Foto: met dank aan Jantine Kleermans
Het kerkelijke huwelijk was op 5 mei 1970, de 'echte' trouwdag volgens het paar. | Foto: met dank aan Jantine Kleermans

Peter en Janny Meegdes-Erich vieren gouden huwelijksjubileum

Jantine Kleermans stuurde de redactie een mooie mail over het huwelijksjubileum van haar ouders. Door de coronacrisis is het niet mogelijk om dat met de hele familie te vieren, wat natuurlijk heel jammer is. Ze vertelt het volgende:

"Onze ouders Peter Meegdes en Janny Meegdes–Erich hebben elkaar in 1965 ontmoet in uitgaanscentrum de Boemerang in Amsterdam. Janny kwam uit Amsterdam en Peter uit Halfweg. Naar verloop van tijd trouwden ze voor de wet en gingen ze samenwonen naast het ouderlijk huis van Peter in Halfweg, zodat Peter niet in militaire dienst hoefde. Ze trouwden dus even snel voor de wet in 1969, maar voor hen was het kerkelijk huwelijk op 5 mei 1970, de dag dat ze ieder jaar benoemen als 'onze trouwdag'.

In 1976 werd hun eerste dochter Esther geboren, in 1978 volgde zoon Stefan en tot slot in 1981, zag ik het levenslicht. Inmiddels hebben zij vijf kleinkinderen en twee 'bonuskleinkinderen'. Ze passen graag op hun kleinkinderen en de huisdieren.

Mama werkte vroeger in de huishouding en heeft ook baantjes gehad in Amsterdam. Toen er kinderen kwamen bleef ze thuis, maar verdiende wat bij als kapster. Papa begon in de meubels en later bij een kraanwagenbedrijf waar hij tot zijn pensioen gewerkt heeft.

Onze ouders zijn nog altijd heel actief. Papa zingt bij het kerkkoor en trekt wekelijks zijn 40 (!) baantjes in De Schelft. Fietsen, wandelen en bridgen doen mijn ouders graag samen en sinds kort doet papa vrijwilligerswerk voor de ouderenbond ANBO.

Peter en Janny wonen sinds 2009 in Noordwijkerhout en hadden hun huwelijksjubileum uitgebreid willen vieren met een weekend weg met kinderen en kleinkinderen. Dit is verplaatst naar het najaar. Jantine: "Omdat we deze mooie dag niet ongemerkt voorbij wilden laten gaan, zijn onze ouders verrast met een champagneontbijt, een mooie ballonnenpilaar en een heleboel cadeautjes. We hebben een gebakje op afstand gegeten en muziekvereniging Jeanne d’Arc heeft voor de deur het 'Lang zullen ze leven' gespeeld, wat ze vanaf hun balkon hebben kunnen meezingen en zien.Helaas door deze bizarre tijd geen echte knuffeltjes van de kleinkinderen en kinderen, maar het was toch een heel bijzondere dag!"

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>