Aangespoelde verhalen helpt zeehonden | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
De auteurs met rechts achter, vierde van links met baard, Alexander Roessen. | Foto: Gerrie van de Berg.
De auteurs met rechts achter, vierde van links met baard, Alexander Roessen. | Foto: Gerrie van de Berg. (Foto: )

Aangespoelde verhalen helpt zeehonden

In Ouwehands Dierenpark Rhenen was vorige week de boekpresentatie van de korte verhalenbundel Aangespoelde verhalen. De in Noordwijkerhout woonachtige Alexander Roessen (46) was erbij als schrijver van het kortverhaal Het grote zwijgen.

In de voorverkoop waren de 170 beschikbare stoelen al snel uitverkocht, dus op voorhand beloofde dit al een extra spannende dag te worden voor de vijftien schrijvers. Mede-auteur en initiatiefnemer Marelle Boersma vertelde hoe mooi het is om vijftien mensen met dezelfde passie te kunnen verenigen en ze te helpen hun innerlijke schrijfkracht te ontdekken om hun verhaal de wereld in te brengen.

Boersma maakte bekend dat door de gastvrijheid van Ouwehands Dierenpark er namens de organisatie en de schrijvers een extra donatie gedaan kon worden van 500 euro aan Zeehondencentrum Pieterburen. Na een presentatie van het dierenpark werd het eerste exemplaar van Aangespoelde verhalen door Boersma overhandigd aan Robin de Lange, directeur van het dierenpark.

Nadat alle schrijvers naar voren waren geroepen om de pitch van hun kortverhaal te doen, was het tijd voor het grote publiek kennis te maken met de schrijvers en om hun exemplaar te laten signeren.Ondertussen kan worden gemeld dat de eerste druk al is uitverkocht, waardoor er alleen al met de voorverkoop 10 zeehonden zijn geadopteerd, waarvan zeehonden Mischa en John alweer zijn vrijgelaten.

Van elke verkochte bundel doneren de schrijvers 1 euro aan de zeehondenopvang.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>